A világ legkisebb karácsonyfája

Négy centiméteres a világ legkisebb karácsonyfája, amelyet ezüstfenyőből készített Tóth Avanti Péter grafikus és felesége - tudta meg az MTI munkatársa a rekordkísérlet sajtóreferensétől.

A piciny fát - amely a szervezők szándéka szerint arra hívja fel a figyelmet, hogy a karácsony nem az ajándéközönről, hanem a szeretetről szól - a Műcsarnok aulájában állítják ki.

A fát Badár Sándor színművész avatta fel. Az akció miértjeire a helyszínen az alkotó, Tóth Avanti Péter válaszolt, a rekordot pedig Sebestyén István, a Guinness World Records magyarországi képviselője hitelesítette.

Tóth Avanti Péter az avatáson elmondta, hogy ma az ajándékozási őrület mellett sajnos eltörpül a karácsony valódi szellemisége, üzenete. A lényeg pedig az lenne, hogy az ember szeretettel forduljon a másik emberhez, így válnának ezek a szép napok igazi ünneppé. A mini fa elkészítése három napig tartott.

A különleges karácsonyfát a nagyközönség kedden 10 órától szombaton 16 óráig láthatja a Műcsarnok aulájában, belépődíj fizetése nélkül.
Forrás: MTI