Gálvölgyi János meselemeze

Macskazenekar címmel jelent meg Gálvölgyi János színész hangoskönyve, amelyen Janicsák István gyermekverseit mondja és a Jafajazz zenéje szól. Kedden a sajtó képviselőinek mutatták be.

A borítón macskalány hegedül, macskaúrfi trombitál, a másik meg furulyál. A lemez Hullik a hópihe című dallal kezdődik, majd szó van benne a Péksegédről, a Balatonhalról, a Dinnyéről, Lüke Tóniról, A nyúlról és persze szól a Jafajazz.

Gálvölgyi János a lemezen 36 verset mond el, közben a Jafajazz zenekar, amelyet Janicsák családja alkot, hat számot ad elő.

A bemutatón kiderült, hogy Gálvölgyi János már korábban is készített meselemezt. Nem áll távol tőle ez a műfaj. Annakidején gyerekeinek is sokat mondott mesét - árulta el Dorka lánya, sőt unokáinak is szeret mesélni.

A hangoskönyvben több verset is két hangra komponált a költő, így a színész Dani nevű unokáját is bevonta a mesélésbe. Gálvölgyi régi jó barátságban van Janicsák Istvánnal, a Zizi Labor egykori frontemberével.

Janicsák István azt mondta, hogy senki mással nem tudta elképzelni ezt a kiadványt, csak Gálvölgyi Jánossal: "Mert ő olyan igazi mesélő, akit szájtátva lehet meghallgatni újra meg újra."

Forrás: MTI