Szendvicskenés üzemi keretek között

Összesen 110 dolgozót foglalkoztat szeptember végétől a készétel- és szendvicsgyár Sármelléken. Az üzem beindításával új iparág születik Magyarországon - írja a Zalai Hírlap.

A zöldmezős beruházás másfél milliárd forintba kerül, a költségek jelentős részét hitelből finanszírozzák. A 3,5 hektáros területen elhelyezkedő üzem első ütemben megépülő csarnoka 2500 négyzetméter alapterületű lesz, a dolgozók két műszakban - a teljes kapacitást alapul véve - naponta 120 ezer menüt készítenek majd. Kezdetben 50-60 féle étel kerül ki az üzemből, a választékot azonban folyamatosan bővítik. A gyárat egy finn-magyar cég építi. Az üzem modern lesz, számítógépes irányítással és szigorú minőség-ellenőrzési rendszerrel rendelkezik majd - olvasható a lapban.
Forrás: Független Hírügynökség