Ez ki Lett pipálva

Priskin Tamás két góljával a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Lettország együttesét a négycsapatos ciprusi labdarúgó-tornán, így megszerezte a harmadik helyet. A két csapat most találkozott egymással ötödször 1995 márciusa óta, és a mieink a negyedik győ

A magyar válogatott bátran kezdte a mérkőzést. Több támadást vezettek a mieink, mint a lettek, többet lőttek kapura is, és a 32. percben megszerezték a vezetést. A gólszerző Priskin Tamás volt. A Watford támadója a szünet után is főszereplő maradt, az 52. percben ismét őt ünnepelte a csapat. Bár az érdremi munkát Farkas Balázsra bízta, aki megszerezte a labdát Ivanovstól a 16-oson belül, majd gólpasszt adott Priskinnek, akinek már csak azzal kellett ötrődnie, hogy 8 méterről az üres kapuba passzoljon (0-2).

Priskin Tamás ezen a meccsen nem bírt magával, és ott folytatta, ahol abbahagyta: a 77. percben kis híján mesterhármast ért el. Ekkor Filkor Attila lőtt be egy labdát élesen jobbról, és az exgyőri csatár előre vetődve, fejjel alig vétette el a kaput. Hét perc múlva még ennél is nagyobb lehetősége volt Priskinnek, de a szerencse ezúttal sem szegődött mellé – a lövése a kapufáról pattant ki.

A hátralévő percek jórészt cserékkel teltek el. A magyar válogatott 2-0-s győzelmével megszerezte a harmadik helyet a tornán.

„Gratulálok mindenkinek, nemcsak azoknak, akik most jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból és győztek, hanem azoknak is, akik tegnap játszottak, s most kimaradtak a csapatból” - fogalmazott Várhidi. „Mindenkit dicséret illet, mert megtette a magáét, annyit tett hozzá a csapat játékához, amennyit az adott helyzetben tudott. A Lettország elleni győzelem mindenképpen elismerésre méltó eredmény, de semmiképpen sem szabad túlértékelnünk, mert tisztában kell lennünk azzal, hogy vannak még hibák, amelyeket feltétlenül javítanunk kell.” (NSO)