2019. október 16. - Gál

Brexit: tárgyalás van, áttörés nincs

Szerda reggel is folytatódtak a tárgyalások a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről - közölték brüsszeli diplomáciai források.
További híreink a Külföld rovatban

Hongkong nem nyugszik

Lemondta élőben tartandó beszédét az ellenzéki képviselők folyamatos bekiabálásai miatt Carrie Lam hongkongi kormányzó az új parlamenti ülésszak megnyitásakor szerdán, és helyette előre rögzített videoüzenetben szólt a ...

Mégis lesz Brexit megállapodás?

Elképzelhető, hogy még ezen a héten megállapodásra lehet jutni Nagy-Britanniával uniós tagsága megszűnésének (Brexit) részleteit rögzítő dokumentumról - jelentette ki Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója ...
További híreink a Külföld rovatban

Így akarja Boris a Brexitet

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról. Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök kormányának új programját II. Erzsébet királynő ismertette hétfőn a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában.

Továbbra is tiltottak a vegyi fegyverek

Az Európai Unió egy évvel, 2020. október közepéig meghosszabbította a vegyi fegyverek használatának és elterjedésének visszaszorítását célzó uniós korlátozó intézkedéseket - közölte az uniós tanács hétfőn.

Az EU elítéli a török hadműveleteket

Az Európai Uniónak hangsúlyoznia kell, hogy a civil lakosságot is súlyosan veszélyeztető észak-szíriai török katonai műveletek destabilizálják a régiót, és újabb komoly humanitárius katasztrófával fenyegetnek - jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter Luxembourgban, az uniós külügyminiszteri tanács ülésére érkezve hétfőn.

Nyert a lengyel fidesz

A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt a szavazatok 45,8 százalékát szerezte meg, vagyis az exit poll-ban jelzettnél is nagyobb fölényre tenne szert az alsóházban - közölték Varsóban a vasárnapi parlamenti választások szavazatainak 71,9 százalékos feldolgozottsága alapján.

Mégis lehet Brexit megállapodás?

A brit és az ír miniszterelnök szerint még mindig van lehetőség a megállapodásra a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.

Irán elengedte az orosz újságírót

Elengedték az iráni hatóságok Julija Juzik orosz újságírónőt - közölte csütörtökön a Twitteren a teheráni orosz nagykövetség, hozzátéve, hogy az újságírónő már felszállt a Moszkvába tartó járatra.

Kína keményen berágott a csehekre

Peking azonnali hatállyal felmondta testvérvárosi szerződését Prágával, s közölte, hogy megszakít minden hivatalos kapcsolatot a cseh fővárossal - közölte a kínai nagykövetség csütörtökön Prágában.

Brexit: Boris az íreket puhítaná

Leo Varadkar ír miniszterelnökkel tárgyal csütörtökön Angliában Boris Johnson brit miniszterelnök.

Iszlám terroristákak kaptak el

Az Iszlám Állam terrorszervezetnek pénzt gyűjtő, több mint száz tagú csoportot lepleztek le Oroszországban - közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Miről nem beszélt Szijjártó Brazíliában és miről igen

Magyarország minden eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretne kiépíteni Brazíliával; miután a két ország vezetői nagyon hasonlóan közelítik meg a világpolitika kérdéseit, ezt a kivételes politikai egyetértést kölcsönös gazdasági előnyökre kell váltaniuk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden brazil hivatali kollégájával, Ernesto Araújóval közös brazíliavárosi sajtótájékoztatóján.

Környezetvédelmi demonstráció Berlinben

Nem történt nagyobb közlekedési fennakadás hétfőn Berlinben az Extinction Rebellion nevű nemzetközi környezetvédő kampánycsoport forgalomzavaró tüntetéssorozatának első napján.

Colin Powell: romokban az amerikai külpolitika

Colin Powell, a Bush-kormányzat volt külügyminisztere a republikánus politikusokat ostorozta egy ohiói rendezvényen , mert szerinte nem állnak ellen Donald Trump elnöknek.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását