2024. április 25. - Márk

Kilenc feljelentés egy társasházkezelő ellen

Eddig kilenc feljelentés érkezett egy társasházkezelő cég ellen a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) - közölte Kormos Endre sajtóügyeletes az MTI kérdésére kedden. A rendőrség ismeretlen tettes ellen sikkasztás miatt nyomoz. A Fővárosi Gázművek nem
2008. augusztus 12. kedd 18:23 - Hírextra
Az MTI úgy tudja, a feljelentést a Nagy és társa Bt. ellen tették, amely több mint 20 új építésű társasház kezelését végzi a főváros különböző kerületeiben, többségében a Ferencvárosban. Ezen kívül a X., a XI. és a XIX. kerületben is ellátták társasházak közös képviseletét.
Kormos Endre elmondta, a cégnél házkutatást tartottak és lefoglalták az irataikat, amelyeket igazságügyi könyvvizsgáló elemez a következő hetekben. Tájékoztatása szerint a cég vezetője együttműködő volt.

Az ügyben a IX. kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen sikkasztás miatt nyomoz, együttműködve a BRFK gazdaságvédelmi főosztályával.

Az elmúlt napokban több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy mintegy ezer embert csaphatott be a cég, amelynek - a lakók becslése szerint - összesen százmillió forintnál is több tartozása lehet.

A többségében új építésű lakások tulajdonosai ugyanis hiába fizették a társaságnak az épületek őrzésének díját vagy a közüzemi díjakat, a cég azt nem utalta tovább a szolgáltatóknak. Arról is többen beszámoltak, hogy már van olyan ház, ahol a tartozás miatt kikapcsolták a központi kazán gázellátását, vagyis nincs meleg víz.

Szabó Péter, a Főváros Gázművek kereskedelmi és ügyfélszolgálati igazgatója elmondta, az érintett társasház gázellátását kedden visszakapcsolták.

Hozzátette: a kialakult helyzetben a gázművek nem kapcsolja ki a társasházkezelő cég miatt adósságot felhalmozó házak gázszolgáltatását, de azt kéri, hogy az érintettek jelentkezzenek a társaságnál az adatok illetve a részletfizetés egyeztetésére.

Az MTI úgy tudja, hogy az érintett társasházakban sorra rendkívüli közgyűléseket tartanak, amelyeken leváltják a társasházkezelő céget. A társaság ügyvezetője ezek többségén meg sem jelenik, attól tartva, hogy a lakók levezetik rajta csalódottságukat.

Az ügyvezető - az MTI információi szerint - több érdeklődő lakónak is arról beszélt, hogy feljelentést tett saját alkalmazottja ellen az eltűnt pénz miatt.

A Népszabadság kedden ugyanennek a cégnek egy kőbányai ügyéről számolt be. A lap szerint a 60 lakásos, három éve épült tömb ötmillió forintjával tűnt el a napokban a közös képviseletet ellátó Nagy és Társa Bt. egyik alkalmazottja, H. Beatrix. Az érintett lakók szerint azonban a nő ennél jóval nagyobb, sok tízmillió forintnyi kárt okozhatott, mivel a bt. több társasház pénzét, közüzemi és egyéb díjait is kezeli. A ház lakói is feljelentést tettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását