2024. április 19. - Emma

Száztagú kórussal ünnepel a Benkó Dixieland

A Benkó Dixieland Band a Miskolci Nemzeti Színházban mutatja be vidéken először Karácsonyi Mise című produkcióját, a száztagú kórussal és vendégzenészekkel fellépő együttes advent negyedik vasárnapján, december 21-én lép színre - mondta Benkó Sándor az eg
2008. november 29. szombat 17:24 - Hírextra
A Benkó Dixieland Band a világon először vállalkozott arra, hogy karácsonyi igeliturgiára New Orleans-i zeneművet komponáljon, és azt klasszikus kórussal mutassa be a közönségnek, amely a Karácsonyi Misét tavaly láthatta először Budapesten a Művészetek Palotájában.

Fedor Vilmos Miskolc alpolgármestere a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy a Miskolc által Pro Urbe díjjal kitüntetett Benkó Dixieland Band immár 47. éve kötődik a borsodi megyeszékhelyhez, mostani fellépésüket is támogatja a város.

A mise hátteréről Benkó Sándor úgy fogalmazott: az együttes amerikai egyházi szertartások nyomán határozta el egy olyan mű komponálását, amely New Orleans zenei világára alapoz, ugyanakkor európai is.

Felvették a kapcsolatot a római katolikus, a református, az evangélikus és a görögkeleti egyházzal, valamint a zsidó felekezettel, amelyek útmutatása alapján, segítségével született meg Karácsonyi Mise.

A Karácsonyi Mise 18 zeneszámát az együttes tagjai készítették, mindenki minden zenei helyre annyi zeneszámot írt, amennyit akart, a számokat Nagy Iván - aki az együttesben pozanon játszik - hangszerelte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását