2024. március 29. - Auguszta

Karácsony a kastélyban

Gross Arnold Kossuth-díjas festőművész 40 fiatal és idősebb iparművész társaságában díszít fel egy fenyőfát a Karácsony a kastélyban nevű rendezvény előtt, amelyet december 6. és 2009. január 4. között tartanak a Nagytétényi Kastélymúzeumban.
2008. november 27. csütörtök 17:40 - Hírextra
A hatodik alkalommal megrendezett programsorozat nagy újdonsága lesz, hogy az ismert iparművészek mellett a színes nyomatú rézkarcairól híressé vált Gross Arnold 79 éves festőművész - akit idén Prima Primissima-díjra jelöltek - örömmel elvállalta, hogy a bútormúzeum egyik kis szobájában maga díszít föl egy fácskát - mondta el az MTI-nek Király Elvira, a kastélymúzeum igazgatója.

Szentkuthy Miklós író már korábban "karácsonyfa-opusznak" nevezte Gross Arnold művészetét.
A másik újdonság, hogy Mátrai Erik 2004-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett művésznek erre az alkalomra készített videoinstallációi és videoikonjai fogják díszíteni a kastély ódon termeinek falait.

A Száraz-Rudnyánszky-kastélyban, amely a magyar későbarokk építészet egyik jeles épülete, a december 6-i, szombati féltizenkettes megnyitó után Novák Péter, a népszerű előadóművész árverést vezet. A tavalyi karácsonyfákon látott díszek kerülnek kalapács alá, s az összegyűlt pénzt a kastély kertjének karbantartására fordítják.

December 13-án, szombaton 15 órakor kezdődik a Tükör és reflex című beszélgetőműsor olyan művészekkel, mint Bozsik Yvett táncos-koreográfus, Csík György díszlet- és jelmeztervező, Lackfi János költő, Márta István zeneszerző, Mátrai Erik képzőművész. Szaxofonon közreműködik Vázsonyi János.

Minden szombaton és vasárnap délelőtt gyermekelőadások lesznek, délután pedig a felnőtteknek szóló koncertek - jegyezte meg az igazgató.A kastély udvarán folyamatosan kínálják majd a forralt bort és a sült almát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását