2024. április 19. - Emma

Ősi városra bukkantak

Régészek az Andok hegyoldalába vájt eltűnt városra bukkantak, amelyet a titokzatos Chachapoya perui törzsnek tulajdonítanak. Peru északi részén, az őserdőben 12 hektáros területre bukkantak, amelyen a feltételezések szerint a Chachapoya nevű ősi perui tör
2008. december 7. vasárnap 17:51 - Hírextra
A hegyoldalba vájt épületeket helyiek fedezték fel, akik egy vízesés hangja után mentek, majd kilyukadtak a sűrű növényzettel borított hegyoldalba vájt épületeknél.

Az eddig feltáratlan építmények, amelyek több mint ezer évesek lehetnek, meglepően jó állapotban vannak. Olyan eldugott helyen vannak, hogy nemcsak a régészek, de a fosztogatók figyelmét is elkerülte a hely, mert értékes kerámiákat és érintetlen temetkezési helyeket találtak a helyszínen.

Szakértők azt feltételezik, hogy a most feltárt helyet az ősi lakosok kilátónak és őrhelynek használták, hogy onnan tartsák szemmel az ellenséget.

Korábbi kutatások már kiderítették, hogy a Chachapoya civilizációnak az inkák vetettek véget 1475-ben. Amikor 1535-ben megérkeztek a spanyol hódítók Peruba, együtt vették fel a harcot az inkák ellen a "felhőharcosokkal", akiket végül különböző Európából származó betegségek öltek meg.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását