2024. április 23. - Béla

Dokumentumok bizonyítják létét

Az auschwitz-birkenaui haláltábort tovább akarták fejleszteni a nácik a második világháborúban, az erről szóló, a napokban előkerült dokumentumok alátámasztják a zsidóság eddigi sejtéseit - mondta az MTI érdeklődésére Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsid
2008. november 10. hétfő 08:10 - Hírextra
A német Bild című napilapban közzétett, az auschwitz-birkenaui haláltábor további fejlesztéséről szóló tervekhez fűződően a Mazsihisz elnöke megjegyezte: Heinrich Himmler, a zsidóság kiirtásáért felelős náci politikus azért terveztette a lengyelországi Oswiecim - németül Auschwitz - közelébe a haláltábort, mert itt hatalmas síkság terült el, ami alkalmas lett volna a további terjeszkedésre.

Elképzeléseik szerint a Szovjetunió német elfoglalása után ide hozták volna meggyilkolni az itteni zsidókat, illetve a Franciaország eddig még a holokauszt által nem érintett területeiről is ide deportálták volna a zsidókat.

Feldmájer Péter szerint a most napvilágra került iratok, tervrajzok cáfolják a holokauszttagadókat. Mint kifejtette: a holokauszt tényét kétféle ember tagadja napjainkban. Az egyik a buta, tudatlan kategória, akit könnyen lehet befolyásolni. A másik típusba a szellemi, értelmiségi foglalkozásúak egy kis része tartozik, akiknek érdekei úgy diktálják, hogy tagadják, kétségbe vonják mindazokat a szörnyűségeket, amelyek a holokauszt idején történtek.

Ide tartozik az egyik történelmi egyház egyik közismert lelkésze is. Az ebben a csoportba tartozók is nagyon jól tudják, hogy megtörtént a zsidóság 6 millió fős tömegének kiirtása, mégis mást mondanak, mint ami a valóságban megtörtént - tette hozzá.

A Mazsihisz elnöke utalt rá, hogy családjának apai nagyapai ágán szinte mindenkit meggyilkoltak, édesanyja és három testvére viszont megmenekült és hazatért Magyarországra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását