2024. április 20. - Tivadar

Világbajnok magasugró készül a Hopp-Parádéra

Idei legjobbja, a 2,25 m megjavítására készül Donald Thomas, a magasugrás világbajnoka a szombati II. Hopp-Parádén, Győrött. A bahamai atléta mellett még egy vb-aranyérmes, a rúdugró holland Rens Blom is indul a Marcalvárosban 14:30 órakor kezdődő sportfe
2008. június 13. péntek 14:18 - Hírextra

Thomas, aki mindössze három éve kezdett magasugróként versenyezni - korábban kosárlabdázott -, a tavalyi oszakai vb-n diadalmaskodott 2,35 méterrel.

"Továbbra is szeretem a kosárlabdát, majd a pekingi olimpia után döntöm el, hogy melyik sportágat választom véglegesen" mondta az MTI érdeklődésére Donald Thomas a győri sajtótájékoztatón. "Győrött szeretnék jól teljesíteni ezen a show jellegű eseményen, de számszerű eredményre nem tippelek sem most, sem a pekingi részvételemet illetően. Az olimpián a célom természetesen a győzelem."

Somogyi János, a szervezőbizottság tagja elmondta: Thomas idei európai körútjának első állomása Győr. Férfi magasugrásban rajta kívül az olimpiai 6. cseh Svatoslav Ton (egyéni legjobbja 2,33 m), a szlovák Peter Horak (2,30 m), a spanyol Javier Bermejo (2,28 m) és a magyar juniorbajnok, Fayojomni Dávid (2,10 m) indul.

A nők mezőnyében a hazai csúcstartó (2,00 m) – s egyben pekingi olimpikon –, Győrffy Dóra részvétele biztos. Ellenfelei között található a kanadai Nicole Forrester (1,97 m), a tavalyi Hopp-Parádé cseh győztese, Romana Dubnova (1,96 m), a szlovák bajnok, Iveta Srnkova (1,85 m), valamint a magyar Babos Rita (1,86 m).

A magasugrás lebonyolítása egyedülálló: egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, a csapatok összeredményét vetik össze, a két ugródombon egyidejűleg tart a verseny.
A párosítás: Babos-Thomas, Győrffy-Bermejo, Dubnova-Horak, Forrester-Fayojomni, Srnkova-Ton.
Ugyancsak nagy érdeklődésre tarthat majd számot a férfi rúdugró verseny, ahol a Helsinkiben világbajnok Rens Blomot megizzaszthatja az ukrán Gyenyisz Jurcsenko, aki 5,70 m-t ért el a héten Ostravában. Indul a címvédő szlovén Andrej Poljanec (5,60 m) és a magyar tízpróbázóbajnok, Skoumal Péter (5,30 m). Délelőtt rendezik meg a gyermekek számára a Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb?” elnevezésű négypróbaversenyt.

A II. Hopp-Parádé programjában szerepel még a szombathelyi Savaria BC Acrobasket Team, illetve a Győri Balett műsora.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását