2024. április 25. - Márk

Kutyaszán VB

Alaszka és az aranyláz hangulata jellemzi majd február 12. és 25. között a kis osztrák Werfenweng falu környékét: 1000 kutya és 200 kutyaszánhajtó ad egymásnak találkozót a Tennen-hegység lábánál.
2009. január 25. vasárnap 10:25 - Hírextra
Ezer husky ugatásától lesz hangos a 900 méterrel a tengerszint felett található község és környéke. A világ minden tájáról érkeznek nézők, hogy drukkoljanak a szánhúzó kutyák és hajtóik összehangolt munkájának.

A világbajnokság eseményei mellett a gyerekeknek külön élménybirodalmat kaptak: az "Aranyvárosban" kutyaszánozás, tábortűz, indián kunyhók, játékok várják a kis vendégeket. Mindent meg lehet tudni a hajdani aranyásókról és a szánhúzó kutyákról.

A VB-nek otthont adó falu maga is aranyásó településnek öltözik.Werfenwengben immár második alkalommal rendezik meg a látványos kutyaszán-világversenyt. A rendezvény környezetbarát: aki például ottani tartózkodási idejére lemond autója használatáról, előnyökre jogosító speciális bérletet kap, amellyel igénybe vehet például elektromos járgányokat.

Romantikus lovaskocsikat is "bevetnek", hogy rábírják az autó elhagyására ezekre a napokra az ott tartózkodókat - tájékoztatta az MTI-t a salzburgi idegenforgalmi hivatal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását