2024. április 25. - Márk

BKV: Még nem véglegesítik a paraméterkönyvet

Nem teljesül a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága által korábban elfogadott ütemterv, amelynek alapján a jövő hónapban véglegesült volna a BKV ez évi paraméterkönyve - nyilatkozta Lakos Imre elnök az MTI-nek hétfőn.
2008. február 19. kedd 07:05 - Hírextra
A szabad demokrata politikus elmondta, hogy a testület által múlt év december elején elfogadott ütemterv szerint a március közepéig tervezett véglegesítés előtt három alkalommal kívántak tárgyalni a paraméterkönyv tervezetéről.

A paraméterkönyv határozza meg, hogy a BKV járművei mely vonalakon és milyen sűrűséggel közlekedjenek.

Az ütemterven kívül azonban eddig még semmi információt nem kapott a bizottság a tervezetről - tette hozzá.

Lakos Imre szerint a meghiúsult busztender ellenére is kulcskérdés, hogy a BKV járműparkja korszerűsödjön. Közölte, hogy most már nem kell kapkodni, az a legcélravezetőbb, ha a BKV a járműbeszerzési stratégiai tervével együtt nyújtja be a paraméterkönyv javaslatát. A kedélyeknek meg kell nyugodniuk, túl nagy hullámzások voltak ez ügyben - jegyezte meg.

Az elnök úgy véli, hogy a kialakult helyzetben azt kellene először eldönteni, hogy milyen járműparkkal akar dolgozni a BKV a következő években. És ehhez igazítva kell a paraméterkönyvet összeállítani - fűzte hozzá. Lakos Imre leszögezte, azt várja, hogy a paraméterkönyv első konkrét változatát együtt fogják tárgyalni a járműbeszerzési tervvel.

Az elnök szólt arról is, hogy mindaddig míg az önkormányzat, annak szakbizottsága nem dönt a BKV ez évi szolgáltatási teljesítményét rögzítő paraméterkönyvről, a korábbi alapján dolgozik a cég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását