2024. április 18. - Andrea, Ilma

Győzike a politikáról és magáról

Nincs még egy olyan ellentmondásos figura a magyar közéletben, mint Győzike. Korszakos médiazseni? Sikeres zenész? Vagy csak az elmocsarasodó magyar közélet utolsó mohikánja? A kérdés eldöntésében segítségükre lehet a Hírextra interjúja, melyben többek kö
2008. augusztus 4. hétfő 07:30 - Gedei Szilárd
Nemrég Siófokon ötödször is megnősültél. Mit jelent neked a házasság és a család?

Az Istenhez tartozást és az Isten összetartó erejét. Ha ötödször is megházasodnának az emberek, nem lennének válások meg olyan, hogy verik egymást, nem beszélve az apa, anya nélkül felnövő gyerekekről. Az Isten még jobban szeret minket, mint azelőtt, hiszen megint az Isten házába mentünk és kértük az áldást – ezért tudok sikeres lenni, ezért vagyok az, aki vagyok, és Isten szeret engem.

Most nem szerepelsz a képernyőn saját műsorban. Folytatódik még valamikor a Győzike show?

Egyelőre nem tudok semmit, elküldtek szünetre minket. De nemsokára megyek az RTL Klub Vacsoracsatájába főzni. Ez az egy konkrétum van most az életemben. Ott már nem fognak belátni az életünkbe. Most például nászútra utazunk Malagába, és visszük a gyerekeket is. Forgatócsoport azonban nem lesz velünk, csak egyedül leszünk. Az új otthonunk pedig, ahová költözünk sem a nyilvánosságra, sem senkire nem fog tartozni, mert ez a mi kis zárt világunk lesz. Nem szeretnénk senkinek megmutatni, kizárt hogy ott is nyomon kövessék az életünket.

A családi életed tehát teljesen rendben van, de hogy állnak a zenei projektjeid? A Romanticos idők már végleg elmúltak?

A Romanticot ’98-tól csináltam egészen 2005-ig és 190 ezer lemezt is eladtunk. Most viszont szólóban szeretnék zenélni. De egyelőre pihenek, hiszen három és fél évet végigforgattam.

S kivel dolgoznál szívesen a magyar és a roma zenészek közül?

Nagyon szívesen csinálnék lemezt például Náksi Attilával és Császár Előddel, ők szerintem a legtehetségesebbek. Rajtuk kívül pedig a Hamvai PG-vel és Ginoval zenélnék együtt. A roma zenészekkel pedig semmi bajom, nagyon ügyesnek tartom őket úgy általában. Azt nem szeretném elárulni, hogy kit tartok a legjobbnak, mert ezzel reklámoznám. Amikor egyébként elkezdtem a Győzike Showt, a romák voltak az elsők, akik támadtak – a kollégák is. Támadtak, hogy mennyire ciki, meg gagyi. Hát kívánom, hogy mindenkinek ilyen ciki és gagyi műsora legyen. Ezért nem szeretek róluk beszélni.

Nap mint nap rengeteg támadás ér a médián keresztül és a mindennapokban is. Nem gondolkodtál még azon, hogy kicsit a háttérbe vonulj?

Miért vonuljak én vissza? Mikor ebből tök jól megélünk, mindenünk megvan. Szereti az ország, amit csinálok, a nézettség egyre feljebb megy – dehogy vonulok én háttérbe. Azért, mert néhány hülye ember azt mondja? Az a legszebb az egészben, hogy minden héten megnéznek az emberek, mert ilyen kíváncsi fajták. Amíg tehát érdekli az embereket és én is élvezem, amit csinálok, addig maradok. Aki közszereplő, annak ezt csinálnia kell, nincs mese. 1999 április másodika óta egyfolytában a médiában vagyok, szinte szakadatlanul.

Bemutatkoztál már showmanként, zenészként, sőt műsorvezetőként is. Ha egy mondatban kellene megfogalmaznod, akkor mi vagy te a magyar szórakoztatóiparnak?

Egy életművész. Aki a semmiből várat épít, aki kitalál valamit és azt sikeresen véghez is viszi. Ez vagyok én, Győzike.

Nem érzed úgy, hogy a gyermekeid megsínylik a folyamatos médiaszereplést?

Nem, mert általában megbeszélem velük, hogy ez munka, amit csinálni kell. Ebből tudunk profitálni, erre a gyerekek is fel vannak készítve. Egyébként mi ha kell, eljátsszuk a dolgokat, sértődve érezzük magunkat ha kell: hát baromira jól csináljuk. Azért nem sínylik meg ezt az életvitelt, mert vannak olyan okosak, hogy felfogják, ez csak egy munka. Evelyn például éveken át kitűnő tanuló volt, most is francia tanszakra megy továbbtanulni. Próbáljuk úgy csinálni, hogy az emberek azt lássák, mennyire megszenvedjük. De nem!

Annak örülnél, ha valamelyik lányod ugyanezt az utat választaná, amit te?

Ha a kislányom közszereplő akar lenni, akkor én nem mondom neki, hogy ne legyen. Ha az Isten azt adja neki… De mindenképpen azt tanácsolnám neki, hogy ne foglalkozzon azoknak a negatív embereknek a véleményével, akik nem szeretik őt. Azokkal foglalkozzon mindig, akik megérdemlik.

Az újságírók például megérdemlik? Milyen a kapcsolatod a médiával?

Az újságírókkal az elején nagyon jóban voltam, de aztán mindent össze-vissza hazudtak. Most a héten nyilatkoztam például az egyik újságnak, hogy Evelyn mennyit fogyott, és azt hozták ki belőle, hogy mi van a szüzességével. Van, hogy addig nyaggat valamelyik, míg húszszor, huszonötször felhív. Olyan eset is volt, hogy Gyöngyösről hoztak nekem 20 ezer forintért egy nőt azzal, hogy tőlem terhes. Pedig csak az egyik lapnak kellett címlap, s ezért csináltak egyet. Ezt a Renátát nem ismertem előtte, azt sem tudtam, hogy eszik-e, vagy isszák. Hát bemocskoltak, Istenem, ilyen van. Egyébként most volt a másodfokú tárgyalás, de még lesz folytatása az ügynek. Az ilyen esetekkel akarnak befeketíteni Bea és a családom előtt.

És milyen színeket vall Győzike a politika színterén?

A politikával úgy vagyok, hogy sehogy. Tartozom egy csapathoz, akik a szívemhez közel állnak, de hogy melyik az, azt nem árulom el. Egy közszereplő ne azzal gizdázzon, hogy melyik párthoz tartozik. Bár kétszer én is indultam polgármester-választáson független jelöltként …

Akkor biztos van véleményed a monoki „munkáért segélyt” rendszerrel kapcsolatban. Ha polgármester lennél, el tudnád ezt képzelni?

Abszolút. Én például huszonnégy órából sokszor huszonhatot dolgozom, írom a könyvem, megyek haknizni, élem az életemet. Én szeretek dolgozni, nekem örömöt jelent. Aki meg nem szeret, az meg úgy járt.

Az olimpia közeledtével meg kell kérdeznem: hogy állsz a sporttal?

Imádok mozogni, rengeteget sportolok. Tegnap este is kajakozni voltunk a sofőrömmel, Rolikával. Ő nagy sportember, ma is fallabdázni megyünk. Imádunk például futni, a távfutás a kedvencünk.

Viszont amióta ismerünk, mindig is harcban álltál a kilóiddal. Most jól érzed magad a bőrödben?

Persze, most ötvenkét kilót fogytam, teljesen rendben vagyok. De a terveim között most nem a fogyókúra szerepel, hanem a könyvem megírása. A fő célom 2008-ban, hogy a könyvem megjelenjen, tulajdonképpen azon kell csak dolgoznom, hogy az sikeres legyen.

Sokan művésznek titulálnak téged, te is annak érzed magad?

Nem tartom én művészetnek azt, amit csinálok. Voltam én már például 90 ezer ember előtt fönn a színpadon. Velük pedig tudni kell kommunikálni. Imádom, amikor Művész Úrnak szólítanak, mert megdolgoztam érte nyolc év alatt, de akkor is mindig Győzike maradok.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását