2024. április 18. - Andrea, Ilma

Borászkodik a műsorvezető

A rádiós 10 éve rajong a csodás magyar borokért. Rókusfalvy Pál véletlenül csöppent bele a borászok világába. Ennek éppen egy évtizede.
2008. május 23. péntek 21:23 - Hírextra
- A véletlennek hatalmas jelentősége van. Ha tíz éve nem megyek el Etyekre, egészen másként alakult volna az életem. Az unokatestvérem elvitt egy borkóstolóra, ami nagyon jól sikerült, ezért elmentem következő héten is, meg azután, és így tovább. Végül az etyeki borászok rábeszéltek, hogy borászkodjak velük.

Pali szerint a borászat egy tanulható dolog, amit kitartással és szorgalommal bárki elsajátíthat. Egy dolgot azonban minden érdeklődőnek szem előtt kell tartania:

- Bár a bor nem alkohol, hanem kultúra, azért mégis oda kell figyelni, hogy egy-egy kóstoló után ne üljön volán mögé az ember. Éppen ezért az Etyeki Pincefesztiválon, a borászok két napos ünnepén szeretnénk megőrizni a minőséget. A hétvégén mindenkit arra buzdítunk, hogy csak annyit fogyasszon, hogy felelőssen tudjon dönteni a hazajutásról. Idén először lesz „Iszik vagy vezet” sátor, ahol szondáztatás és reakcióidő-mérés is helyet kap. Ezen kívül lehetőség lesz arra, hogy akár azonnal sofőrsegélyt rendeljenek a látogatók.

A barátságos hangulatú Etyeki Pincefesztivál május 24-25 között kerül megrendezésre, természetesen Etyeken.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását