2024. április 20. - Tivadar

Magyar pincészetet választott az Év borászatának egy dán szakfolyóirat

A kisharsányi Vylyan Szőlőbirtok és Pincészetet választotta "A 2008-as év borászatának" a Vinbladet dán borászati szakfolyóirat.
2009. január 28. szerda 06:33 - Hírextra
A Villányi hegység közepén, a Fekete-hegyen működő pincészet birtokigazgatója a borászati szakirányú diplomával rendelkező Debrecezeni Mónika, aki férje 2004-ben történt halála óta vezeti a céget.

Peter Winding kiadó és főszerkesztő "kellemes meglepetésnek", az "elnyomás évtizedei után a demokrácia győzelmének" nevezte "a kiváló minőség egy új területének felfedezését".

Méltatta, hogy Debreczeni Mónika "nőként és özvegyként" fáradhatatlanul koncentrál a részletekre, s a kiváló területtel kombinálva ez magyarázza a Vylyan-borok minőségét.

"Nem kétséges, hogy az olyan ismeretlen dűlők neve, mint Dobogó, Mandolás, Pillangó, Városhegy vagy Gombás, a jövőben ugyanúgy cseng majd, mint a ma legismertebb európai borvidékek neve" - állítja a dán szakember az MTI-hez eljuttatott keddi közleményben.

A tommerupi székhelyű Vinbladet 1996 óta ítéli oda az Év borászata címet, amelyet eddig zömében francia pincészetek nyertek el, bár például a tavalyi győztes egy chilei borászat volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását