2024. április 25. - Márk

Exkluzív: Nálunk fotózták le a pápa szellemét

Szellemként tért vissza II. János Pál pápa! Legalábbis azokon a fényképeken, melyeket szerkesztőségünknek juttattak el. A fotós jeges fuvallatról beszél, a szakértő pedig pszichokinézisről. A Hírextra lélegzetelállító szellemvadászatra hívja olvasóit - dö
2008. november 20. csütörtök 14:09 - Gedei Szilárd
Gondoltuk, hogy ma ismét Győzikéről írunk valamit, csak hogy képben legyenek az olvasók az emberfeletti jelenségekről. Egy e-mail azonban átírta terveinket. Kőházy Galkó Zsuzsanna írt nekünk, mégpedig arról, hogy a minap "lefényképezte II. János Pál pápa jól felismerhető szellem arcát és egy angyalt". Hogy küldjön-e képeket? Micsoda kérdés! Hát hogy a fenébe ne!

Megdöbbentő képek

Megkaptuk őket. Ugyan fenntartásokkal nyitottuk meg a csatolt képfájlokat, de azért lelki füleinkben már hallottuk is az X-akták zenéjét és azt találgattuk, hogy vajon integetni fog-e a pápa a képeken, vagy inkább morcos lesz. A képek azonban - enyhén szólva is - inkább hasonlítottak egy fára akadt nejlonzacskóra, mintsem egy angyalra, pláne nem János Pálra. Na jó, ha sokáig nézzük, talán kivehető egy alak. Ezért magát a képek tulajdonosát kértük fel arra, hogy elemezze nekünk, mit is láthatunk a megörökített képkockákon.

- Másfél éve sikerült először szellemeket fényképeznem, de csak egy adott helyen, otthon a régi házban, itt Miskolcon. Különböző furcsábbnál furcsább dolgok történnek ott - kezdte a történetet a meglepően értelmesen beszélő hölgy. Arra a kérdésre azonban, hogy miként sikerült lekapni a szellemeket - talán egyszercsak ott sétáltak az udvaron, vagy be is kopogtattak? - már zavarosabb választ adott.

- Nem sétáltak, hiszen ezeket szabad szemmel nem is lehet látni. Ezt csak én érzem, hogy van ott valami, amikor fényképezek. Olyan is előfordult, hogy hirtelen jeges fuvallatot éreztem a nyakamnál guggolás közben, amikor pedig fölálltam abban a pillanatban sikerült a képet elkészíteni - Zsuzsanna így mesélte el az ominózus képek készítésének sztoriját.

Angyal, pápa, halott dédapa

Azaz a szellemek - az angyal és a pápa is - csak akkor jönnek elő, ha kedvenc fényképészük, Zsuzsanna kéri őket. Viszont csak a fényképeken jelennek meg, Kőházy Galkó szerint lehet, hogy ha csak figyelne és nem akarna fényképezni - mert annak is van egy szellemriasztó negatív hatása - tapasztalna valamit.

Hiszen eddig is történtek már érdekes dolgok a hölggyel, elmondása szerint például a halott dédapját is le tudta fényképezni, fotókkal ezt is bizonyítani tudja. Az egészen érdekes dolgokat, amelyek vele történnek egyébként nem is tartja furcsának, mindössze szokatlannak.

- Azért szeretném, hogy lássák többen is, mert annyi téves hiedelem van ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, amelyek a legtöbbször mindenféle összemagyarázások. Az én képeimen felismerhetően jelennek meg ezek a szellemek - tette hozzá Zsuzsanna (kinek a legnagyobb közösségépítő portálon fellelhető adatlapján még több képet találunk).

A Hírextra azonban - talán joggal - még mindig kételkedett a szellemek valódiságában, és azt sem igazán találta kielégítőnek, hogy Kőházy Galkó bizonygatta: a képek még csak véletlenül sem PhotoShoppal készültek. Ezért megkérdeztünk egy szakértőt is, a Szintézis Szabadegyetem egyik sokat látott vezetőjét, Paulinyi Tamást.

A tudata exponálta?

Pszichokinézis, vagy mi a fene...
Bár a "pszichokinézis" szóról a legtöbb embernek talán tárgyak mozgatása jut azonnal eszébe, a PK fogalma jóval többet takar ennél: a pszichokinézis fizikai események (tehát nem csak tárgyak) mentális befolyásolása ismert fizikai erő igénybevétele nélkül. Laboratóriumi kutatása J. B. Rhine munkássága nyomán lendült fel, aki 1934-ben kezdett a PK tanulmányozásába, miután egy szerencsejátékos azzal az állítással kereste meg, hogy képes tetszése szerinti számot és számkombinációt kihozni kockavetésnél.(lelekvandor.hu)
- Előfordulhat, hogy az van a képeken, amit a hölgy állít - mondta el a Hírextrának a spirituális világ nagy szakértőjeként számon tartott Paulinyi. Szerinte azonban valószínűbb az az eset, hogy a kép készítője nem a létező szellemeket kapta le, hanem a pszichokinézis esete áll fenn. Azaz Zsuzsanna talán csak a tudatában lévő képeket, gondolatokat exponálja ki a fénykép formájában.

Hm, egy fokkal talán még érdekesebb így a történet. Tehát a szellemek nem is léteznek, csak a fotós tudatában? Az arcot azonban Paulinyi is látni vélte az egyik képen, és azt sem zárta ki, hogy valójában megjelent a pápa a kép készítőjének udvarában.

Akárhogy is, a képek sajnos elég homályosak és sejtelmesek ahhoz, hogy szinte bármit belemagyarázhassunk - az angyalarc és János Pál csak a kezdet. A legtöbben azonban, akiket a Hírextra megkérdezett csak egy homályos fóliadarabot véltek felfedezni a képeken.

Önök szerint?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását