2024. március 29. - Auguszta

Kongói iskola magyar pénzből

Újabb iskolát avat fel az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Ngamanzo faluban szeptember 18-án. A 2002-ben Budapesten létrejött alapítvány - illetve a magyar támogatók - jóvoltából több ezer gyerek tanulhat ma már Kongóban és Etióp
2008. szeptember 14. vasárnap 17:32 - Hírextra
Ezen kívül AIDS-árváknak biztosítanak esélyt a túléléshez és az oktatáshoz - tájékoztatta az MTI-t az Afrikáért Alapítvány.

Ngamanzo a fővárostól, Kinshasától 70 kilométerre található. Az új iskolában délelőtt és délután 200-200 gyerek végezheti majd általános iskolai tanulmányait. Ezen túlmenően több ezer dollár értékű gyógyszer- és élelmiszeradományt juttat el az alapítvány a kongói vidéki kórházak részére.

Amint Szekeres Fruzsina, az alapítvány munkatársa az MTI-nek elmondta, 8 millió forintba került az új iskola felépítése. Ezen kívül jelenleg három másik létesítményen dolgoznak: Addisz-Abebában árvaházat, kórházat és iskolát építenek, ugyancsak magyar adományokból. Ezek átadását még az idén tervezik.

Eddig kétezer kongói és etiópiai gyermeket támogatott a 8 éve Magyarországon élő France Mutombo által vezetett alapítvány a magyarok adományaiból, és ebbéli tevékenységét folytatni kívánja. Ennek érdekében folyamatosan kerestek és keresnek az afrikai gyerekek részére magyar támogatókat, jelképes örökbefogadási rendszeren keresztül.

Ennek lényege, hogy a támogató havi 2500 forintnak megfelelő összeggel támogatja egy-egy diák tanulmányait (árva esetében ez az összeg 5000 forintot tesz ki); s a befizetésekből az alapítvány fedezi a tanárok fizetését és más költségeket.

A támogatók és a diákok kapcsolattartása folyamatos: úgynevezett humanitárius utakat szerveznek a támogatott országokba, hogy az adományozók saját szemükkel meggyőződhessenek arról, támogatásuk célba ért. Akik nem kívánnak Afrikába utazni, azoknak megteremtik a gyerekekkel való levelezés lehetőségét.

A támogatási rendszer figyelembe veszi az egyén, azaz a gyerek igényeit, attól függően, hogy milyen ellátást igényel, ruházkodásban, élelmezésben vagy a tanulmányaiban szorul segítségre, illetve milyen a családi háttere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását