2024. április 25. - Márk

Megszöktetett foglyok

Amerikai és NATO-katonák segítségével kutatnak az afgán erők a dél-afganisztáni Kandahár börtönéből tálibok által megszöktetett mintegy 900 fogoly után. Előbb autóba rejtett pokolgépet robbantott fel egy öngyilkos merénylő péntek este Dél-Afganisztán legn
2008. június 15. vasárnap 12:05 - Hírextra

Amerikai és NATO-katonák segítségével kutatnak az afgán erők a dél-afganisztáni Kandahár börtönéből tálibok által megszöktetett mintegy 900 fogoly után.

Előbb autóba rejtett pokolgépet robbantott fel egy öngyilkos merénylő péntek este Dél-Afganisztán legnagyobb börtönének kapuja előtt, majd rakétákkal lőtték a támadók az őrszemélyzet körletét, mielőtt megrohamozták volna az épületet.

Szájed Aga Szakib tartományi rendőrfőnök szerint 870 fogoly szökött el, köztük 390 tálib. A NATO hírszerzési, ellenőrzési és felderítési támogatást nyújt a fegyveresek után kutató afgán erőknek - közölte Carlos Branco, a nemzetközi erők (ISAF) szóvivője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását