2024. április 18. - Andrea, Ilma

Elítélték az "ütvekúrót"

Gyilkosságban nem, a holttest feldarabolásában és eltüntetésében azonban bűnösnek találtak Japánban egy tehetős ingatlanfejlesztőt, akit azzal gyanúsítanak, 2000-ben megölt egy angol konzumnőt, darabjait pedig lakása közelében rejtette el, fejét például b
2008. december 17. szerda 20:32 - Hírextra
A tokiói legfelsőbb bíróság e két vádpontban, valamint több más szörnyűséges szexuális bűncselekményben bűnösnek találta és életfogytiglanra ítélte az 56 éves Obara Dzsodzsit.
A 21 éves Lucie Blackman hostessként dolgozott Tokiónak az éjszakai életről ismert Roppongi kerületében. 2000 júliusában tűnt el, miután azt mondta, kocsikázni megy egy férfivel. A megcsonkított nő maradványait, betonnal leöntött fejét később megtalálták egy Obara öröklakásához közeli, tengerparti barlangban.

A férfit bűnösnek találták nyolc nő megerőszakolásában, továbbá egy 21 éves ausztrál hostess, Carita Ridgeway elkábításában és halált okozó megerőszakolásában. Japánban az életfogytiglani börtön a kiszabható legsúlyosabb büntetés a halált okozó nemi erőszak esetén.

2007-ben egy alsóbb fokú bíróság - nagy meglepetésre - nem talált közvetlen bizonyítékot arra, hogy Obara megerőszakolta, megölte és eltüntette volna a légi utaskísérőből lett konzumnőt, ami Nagy-Britanniában nagy felháborodást keltett. Többen úgy gondolták, azért született ilyen döntés, mert a lány csupán egy külföldi hostess volt.

A gyilkosság vádját a legfelsőbb bíróság annak ellenére sem találta bizonyítottnak, hogy a sorozaterőszakoló láncfűrészt vásárolt, bűnjelként pedig cementet, zsákokat és ragasztószalagot találtak a barlangban.

Lucie Blackman meggyilkolása nagy figyelmet keltett Japánban és külföldön is, mert a nő családja állhatatosan és minden nyilvánosságot kihasználva kereste őt: szórólapok ezreit osztották szét Tokió térségében és 150 ezer dollár jutalmat ígértek a nyomravezetőnek.
Meggyilkolása felhívta a figyelmet arra , milyen veszélyeknek vannak kitéve azok a külföldi nők, akik japán hostessklubokban dolgoznak, ahol a férfiak több száz dollárt fizetnek azért, hogy együtt ihassanak és társaloghassanak a lengén öltözött nők társaságában.Obara az ítélet kihirdetésekor nem mutatott semmilyen érzelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását