2024. március 29. - Auguszta

A világkiállítás főépülete szerkezetkész

Elkészült a 2010-es sanghaji világkiállítás központi épületének acélszerkezete, a 142 ezer négyzetméteres csarnok az expo alatt különböző ünnepségeknek, ceremóniáknak és nemzetközi tanácskozásoknak ad otthont. Az Expo Központ egyike annak az öt, környezet
2008. október 31. péntek 13:40 - Hírextra
Sanghaj Putung (Pudong) körzetében létesítendő kiállítási terület elsőként felhúzott központi épületében, jelenleg a gépészeti munkákon és a homlokzat kialakításán dolgoznak - mondta Ku Ja-nan (Gu Ya'nan) a Sanghaji 7. számú Építőipari Vállalat vezérigazgatója.

A tavaly júniusban indult építkezés a tervek szerint 2009 novemberében fejeződne be, a mostani állás szerint az Expo Központ jóval a kitűzött határidő előtt elkészül - hangsúlyozta a vezérigazgató.
A világkiállítás állandó épületei környezetbarát technológiák és alapanyagok felhasználásával, a legmagasabb környezetvédelmi szabályok betartásával készülnek.

Az Expo Központ egyike annak a három kínai épületnek, amelyet már az ország legmagasabb környezetvédelmi előírásai alapján terveztek. A működtetéshez szükséges villamosáram 50 százaléka és a vízfelhasználás 30 százaléka megújuló, vagy újrahasznosított forrásból származik.

A külföldi pavilonok közül Japáné olyan lesz, mint egy "lélegző organizmus", ezzel kívánva bemutatni, hogyan tudja jobbá tenni az ökológiai technológia az emberek életét. Működtetésére a szervezők szerint csak tiszta energiát, például napenergiát használnak majd. Tematikája felöleli a múltat, a jelent és a jövőt, számtalan intelligens robot teljesít majd szolgálatot.

(A 6000 négyzetméteres japán pavilon nagyobb lesz, mint bármely más világkiállítás japán bemutatójának színtere.)Az expo épületeinek 2009 végére kell elkészülniük, a próbaüzem 2010 januártól indul. A sanghaji világkiállítás 2010. májustól októberig tart, és több mint 200 szervezet, illetve ország képviselteti rajta magát. Több mint hetvenmillió látogatóra, köztük ötmillió külföldire számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását