2024. április 20. - Tivadar

Eltűnt híd, lopott menetrendek és korrupció

Magyarország sok szempontból a bűnözés melegágya. Ellopták már a Szabadság híd elemeit, vasúti síneket szedtek fel a helyükről, most pedig az új BKV-menetrendek eltulajdonítása a legnagyobb őrület. De nincs min csodálkozni, hisz az ország vezetésének hold
2008. szeptember 15. hétfő 18:59 - Molnár Miklós
A nyár igencsak termékenynek mondható a síntolvajok szempontjából. A szárnyvonalak megszüntetésével nagyjából egy időben kezdtek eltűnni a szolgálat alól felmentett vasúti pályák elemei. És valamiért senki nem furcsállotta a vasfeldolgozó telepeken, hogy pár száz tonna sínnel a platón állítanak be a kedves kuncsaftok.

Miskolc környékén augusztus 10-én sikerült elfogni azt a bandát, amelyik tonna számra vitte el rendeltetésszerű helyéről a közeli erdei vasút darabjait. Augusztus idusán Baranya megyében tartóztattak le egy idősebb és egy fiatalkorú férfit, akiket szintén fémtolvajlás bűntettével vádolnak. Állítólag ketten tonnaszámra lopták el egy használton kívüli vonatpálya elemeit. Nagyon erősek lehettek a srácok, ha ketten felpakolták a cuccot egy teherautóra…

Azok számára, akik mostanság a Marcali közelében található mesztegnyői erdei vasutat kívánják használni, van egy rossz hírem: minden bizonnyal az ország déli fertáján is nagy üzlet a fémkereskedelem, hiszen a kisvasút pályája is állandóan foghíjas. Egyszer ötven méter vas, máskor hatvan hiányzik az útból. Az elmúlt években körülbelül ötszáz méter vasúti pálya tűnt el nyom nélkül. A legutóbb májusban majdnem katasztrófa lett az eltulajdonlás vége. Szerencsére a mozdonyvezető még időben észrevette, hogy vészesen közeledik egy szakasz, amit igencsak körülményes lenne megtennie, és még időben megállította az alatta döcögő monstrumot. Akkor nem sokon múlott, hogy a pilóta az utasok segedelmével megálljt parancsoljon a tolvajok hosszú ideje tartó, rendkívül káros munkafolyamatának.

Pont egy hónapja történt

Augusztus 12-ére datálandó a nap, amelyen eltulajdonították az éppen felújítás alatt álló Szabadság híd Szabolcsban tárolt elemeit. A nyomozás állítólag folyik, de legjobb tudomásom szerint azóta is csak a hűlt helyét ismerik a keresett hídkorlát-elemeknek, öntvény léceknek és gáter vasaknak.

Úgy gondolom az is egy érdekes kérdés, hogy miért éppen olyan messzire és ennyire eldugott, illetve lepukkant helyre viszik egy budapesti híd elemeit. A boon.hu értesülései szerint egy igencsak elhasználódott telephely volt a tett helyszíne, ahol egy-két kutya kóborolt és mindössze az épp adatokat felvevő rendőrök utaltak arra, hogy ott bármi olyasmi történhetett a közelmúltban, amely bűncselekményre enged utalni.

A legújabb divat

"Időtábla"
A szerkesztőség nyelvújító programjának legújabb remeke.
A nyári őrület után itt az új divatot teremtő BKV-meneTREND. Az új paraméterkönyv bevezetése magában hordozta a régi menetrendek lecserélését. Ezzel a cserével pedig az otthoni itinerek érvényüket vesztették. A mintegy 10 ezer új „időtáblából” az újítások bevezetésének másnapjára nagyjából 1100-nak lába kélt. Úgy látszik sokaknak elfogyott a nyomtatóból a festék, és frissíteni kívánták a faliújságot, nehogy a háziak lekéssék az elérni kívánt járatot.

A példaképek

Kedves Olvasó! Én is osztozni szeretnék jogos felháborodásában. De sajnos nem tehetem, hisz teljesen érthető ez a viselkedés. A gyermek a szüleitől lesi el a társadalmi viselkedés helyes, vagy helytelen formáit. Az állampolgárok pedig az ország vezetésétől tanulják, hogy mit szabad és mit nem.

Ameddig azonban olyanok ülnek a bársonyszékekben, akik hazudnak éjjel és nappal, valamint minden hullámhosszon, addig csak az erkölcsi jóérzésünk követelheti meg, hogy rendesen viselkedjen a szebb napokat is megélt magyar.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását