2024. március 29. - Auguszta

Betelt a pohár!- Elég a cigányozásból!

Valamikori kedves gimnáziumi osztálytársam, Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban megjelentetett egy csinos, egész oldalas kirohanást „Betelt a pohár” címmel, felhorgadva az elmúlt napok-hetek-hónapok eseményei kapcsán, aholis egy egészséges cigányoz
2009. február 9. hétfő 13:54 - szabó péter
Nem tagadom, hogy velem is, ahogy közel majd minden magyar állampolgár-társammal előfordult már, hogy előítéletessé váltam felhorgadó indulatok eredményeként és olyat találtam mondani, ami józan értékítéletemmel semmiképpen nem összeegyeztethető. Sajnos a közbeszédünkbe oly mélyen beágyazódtak bizonyos előítéletek, hogy nálam higgadtabb emberek is elfogadhatatlan gondolatokra ragadtatják magukat. Azonban arra kínosan ügyeltem, hogy amikor a köz számára fogalmazok meg mondatokat, akkor átgondolom, mit is gondolok valójában egy kérdésről és mennyire befolyásolnak az indulataim, mert a tárgyilagosságra való törekvésem erre kényszerít.

Ezért aztán olyat nem írok le egy emberről, hogy "állat", még ha rettenetes tettet követ is el; nem vonom kétségbe, hogy valaki magyar állampolgár, még ha egy aljas gyilkos is az illető, legfeljebb szégyenkezem. Olyat meg végképp nem írok, hogy „Minden faluban… a becsületes cigányok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre, és adják rendőrkézre a velük élő bűnözőket”, mert ez a legsúlyosabb besúgóhálózatot üzemeltető Rákosi-érát idézi, amitől Bayer Zsolti a leginkább szeretné távol tartani magát. Arról nem beszélve, hogy honnan veszi azt Zsolt, hogy „minden” becsületes cigány együtt él egy bűnözővel? És főleg: miért csak a cigányok? A magyarokat, zsidókat, szlovákokat, szerbeket, horvátokat, bosnyákokat, ukránokat, románokat, osztrákokat miért nem kötelezi erre az én drága barátom? Hogy azt a végletes marhaságot már ne is emlegessem,hogy „…a rendőrök kapjanak tűzparancsot arra az esetre, a bármilyen támadás éri őket…”, ugyanis a „bármilyen” támadás súlyozása eddig is a rendőr feladata volt és lesz, s ily módon annak a megítélése is, hogy milyen mértékben reagálhat támadásra. Amit Zsolti akarna, az megint csak a legdurvább időszakokat idézi fel, ami ellen pont ő harcolt 1988-89-ben. Néha tényleg nem értem Zsoltot…

Egy újabb tragédia irányítja a figyelmet a cigányságra, mert az elkövetők között cigányok voltak, vagy csak ők voltak azok, ez utóbbit még nem tudjuk. A miskolci rendőrfőkapitány nyilatkozatát követően ennek az esetnek érthetően sokkal nagyobb a hangsúlya. A szomorú, hogy erre valaki rájátszik, de legalábbis az indulatai által vezérelve ír elfogultan, ahelyett, hogy reálisan írná meg a helyzetet.

A helyzet ugyanis az, hogy jó orvos nem az elsődleges tünetet kezeli, hanem a probléma mélyén keresi a gyógyulást, hiszen tudja, hogy az előbbivel csak ideig-óráig tud sikert elérni, a betegség ettől még tovább terjedhet. Ennek megfelelően kell elemezzük tehát ezt a kérdést is.



A cigányság természetrajzát most nem szeretném részletesen taglalni, mert nem könyvet készülök írni. Inkább csak egy visszafogott zanzában elemezném a képet. Talán ott kezdeném, hogy a cigányság beillesztését a modern társadalmi létbe már rengetegen megpróbálták, nyilvánvalóan csekély, vagy leginkább semmilyen sikerrel. Ennek számos oka lehet, én kiemelnék ezek közül néhányat.

Az egyik, hogy a politika, mely kitűzte magának ezt a nemes célt, rendszerint otrombán, vagy egész egyszerűen csak ostobán fogott hozzá. A másik, hogy a cigányság nem volt partner ebben tradíciói megőrzése vagy kényelem, netán félelem okán. A harmadik, hogy mindezek összessége eredményezte a sikertelenséget.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2009. február 13. 13:45
Ezt mindenki tudja.
Meg azt is, hogyha ezt megváltoztatná a politika - bármelyik oldal, akkor elesne a romaszavazatoktól.

Mondjuk Gyurcsányék tényleg ezresért vették meg az ikszeket, de ha visszavonják a szociális támogatásokat, akkor már pénzért sem tudják majd megvenni.
Főleg hogy hülye Orbán meg majd ráígér fűt fát - a mi pénzünkből.
Így megy ez.
ocsabika
2009. február 13. 13:44
PAPO, ez kamu, ide vonatkozó rész:
Egy jó tanács - ne küldözgessünk körleveleket
A körlevelekben terjedő dolgok 99%-a nem valós. Vagy hülyeség, tévedésből származik, vagy valaki szándékosan szórakozik és téveszti meg az embereket. Ha Ön semmilyen körlevelet nem továbbít, nem követ el hibát, mi ezt javasoljuk mindenkinek. Miközben arról beszélünk, hogy a média hogyan mossa az emberek agyát, hogyan lesznek zombik a gondolkodó emberekből, nem vesszük észre, hogy ezek a levelek ugyanezt teszik. Rácz Vivient nem keresik és az Új Medicina is hülyeség, miszerint a zsidók eltitkolják a rák ellenszerét. Használjuk az eszünket, és ne küldözgessünk efféle marhaságokat. Ugyanis, mint írtuk, ezek szinte kivétel nélkül azok. Persze ügyesen megcsinálják ezeket: igyekeznek adatokkal, tényekkel alátámasztani, így egy hozzá nem értő ember hitelesnek találná. Többnyire csak hozzáértő szakemberek tépik ki a hajukat a marhaságoktól.
Küldje el ezt a linket ismerősének, így talán megállíthatjuk, visszaszoríthatjuk a különféle történetek terjedését, a baromságok meggyökerezését. Köszönjük.
Magyari Gábor - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/35/35089/
PAPO
2009. február 13. 13:20
IGY KEL A TEHENET FEJNI:
Tanulságos nagyon, olvassátok el!
A roma családnak van 6 gyereke.
Beadták intézetbe őket.
Majd jelentkezett a család rokonsága és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.
Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset. Gyerekenként 80.000.-Ft(!!!) Azaz összesen 480.000.-Ft-ot havonta.
Az anya és az apa nem vállnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól 39.100.-Ft.
Így további 78.200 forinthoz jutnak.
Lakásfenntartási támogatásként további 9.800.Ft-ot kap a család.
Erre jön még a családi pótlék 12.600.-Ft gyerekenként, további 75.600.-Ft
Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár.
Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000.-Ft az önkormányzattól ( Ha nem kapnak, otthagyják a gyerekeket a jegyzőnél, ezzel, "zsarolva" a hatóságot )
Így a család havonta cirka 673.600.-Ft bevételhez jut !
Telik máris plazma Tv-re, meg lízinges Suzukira is a papának.
Ha dolgozni menne és keresne 100.000.-Ft-ot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600. Forintra.
Hát ezért adózzatok!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását