2024. április 23. - Béla

Apák napja

Sokkal kevesebben tartják meg Magyarországon az apák napját, mint az anyákét, mégis sokan eljöttek vasárnap délelőtt a Feneketlen-tóhoz, hogy részt vegyenek a sokszínű programokon. Az esemény amerikai mintára honosodott meg Magyarországon és 1994 óta rend
2008. június 15. vasárnap 18:26 - Hírextra

A JÓL-LÉT Alapítvány, a Mentsük meg a férfiakat Mozgalom és a csakjohirek.hu Optimista portál által szervezett rendezvénynek az volt egyebek között a célja, hogy az apák is kellő elismerést és figyelmet kapjanak, erősödjenek a családon belüli kötődések, növekedjen a férfiak szülői szerepvállalása, valamint hogy támogassák az otthoni és családon belüli munkamegosztásban a férfiak aktivitását.
Különösen nagy sikere volt a pelenkázóversenynek, amelyben egyébként a tévés műsorvezető is indult. Igaz - mint a Magyar Távirati Iroda munkatársának elmondta - csak második lett, jóllehet a három csemete után most várják a negyediket, van tehát rutinja. Kifogyhatatlan, humoros apai élményeiről könyvet is jelentetett a közelmúltban.

Sokan igénybe vették az egészségügyi felvilágosítással foglalkozó sátor szolgáltatásait, ahol Elek Emil orvos adott arra vonatkozó tanácsokat, hogyan vigyázzanak a férfiak az egészségükre. A jelszó az volt: Mentsük meg a férfiakat - az erősebb nem képviselői ugyanis korán halnak Magyarországon.
A stressztesztet is számosan kitöltötték. A tesztlap érdekessége az volt, hogy nőknek ajánlották, válaszoljanak az ott szereplő kérdésekre, amelyek az apák, férjek, társak, barátok és fiaik életmódjára vonatkoznak.

A Feneketlen-tónál rendezett apák napján a téma szakértői, híres írók, médiaszemélyiségek és sportolók beszélgettek az apaszerep változásairól. Képviseltette magát az Öko Pannon Kht. is, a környezettudatos nevelés témájában.
Az Apa-olimpia és a gyermekrajzverseny díjkiosztójával ért véget a jókedvű rendezvény, amelyen természetesen sok anya is részt vett.

Az apák napjának megünneplését az Egyesült Államokban kezdeményezték a múlt század elején. Az ötlet 1910-ben vált ismertté, míg 1966-ban Lyndon B. Johnson elnök hivatalosan is Apák Napjává nyilvánította június harmadik vasárnapját.

Szerte a világon megemlékeznek az apákról, de nem mindenütt ebben az időpontban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását