2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vona Gábor maradhat a Jobbik elnöke

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2008. június 14-én tartja II. Tisztújító Kongresszusát. A befutott jelölések lezárása után a mai napra kiderült az elnöki tisztség betöltéséért a jelenlegi elnök Vona Gábor egyedül indul. A Jobbik közleménye.
2008. június 13. péntek 16:36 - Hírextra
A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2008. június 14-én tartja II. Tisztújító Kongresszusát. A párton belüli választás 2008. május 14-én került kiírásra, így a jobbikos szervezeteknek egy hónapja volt arra, hogy megtegyék jelöléseiket a Jobbik elnöki és négy alelnöki tisztségére.

A befutott jelölések lezárása után a mai napra már kiderült, hogy kik azok a jobbikos tagok akik elérték a jelöltséghez szükséges 20 százalékos küszöböt, s indulhatnak az elnöki és elnökségi tisztségekért.

A Jobbik szervezeti közül az összes, amelyek éltek jelölési jogukkal Vona Gábort jelölték az elnöki tisztségre, más személy nem is kapott egyáltalán jelölést, így a Kongresszuson egy elnök-jelölt lesz Vona Gábor személyében.

Az alelnöki pozíciókra 17 Jobbik tag kapott jelölést, közülük hatan lépték át az érvényességi küszöböt: Balczó Zoltán, a Jobbik eddigi országos alelnöke, Bíber József Tibor a Jobbik eddigi országos alelnöke, Dr. Gyüre Csaba, a Jobbik Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei elnöke és a Nemzeti Őrsereg egyik alapítója, Murányi Levente, a Jobbik solymári elnöke és a Magyar Gárda Egyesület alapító tagja, Novák Előd, a Jobbik akciócsoportjának vezetője és a Magyar Mérce volt főszerkesztője, Szegedi Csanád a Jobbik eddigi országos alelnöke.

A jelölési folyamat lezárulása előtt Bíber József Tibor sajnálatosan bejelentette, hogy nem kíván indulni az alelnöki választáson, ezért a Jobbik Országos Elnöksége úgy döntött, hogy lehetőséget kíván adni a választáson való induláson Tóth Péternek, a Jobbik szegedi elnökének, aki szépszámú jelölést kapott, de alatta maradt a párt Választási Szabályzata által előírt 20 százalékos küszöbnek.

Az Országos Elnökség ezért felhatalmazást fog kérni a szombati nap folyamán összeülő Kongresszustól, hogy a párton belüli minél demokratikusabb és hatékonyabb verseny érdekében, adjon felmentést a 20 százalékos szabály alól Tóth Péter esetében, hogy a négy alelnöki pozícióra ne csak öt, hanem hat jobbikos jelölt közül lehessen választaniuk a küldötteknek.

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását