2024. április 25. - Márk

A szélsőjobbhoz szivárog az önkormányzat pénze?

Az MSZP szerint várpalotai önkormányzat pénze szélsőjobboldali civil szervezetekhez szivárog át - mondta Deák Istvánné, a település szocialista országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten újságíróknak.
2008. június 9. hétfő 17:36 - Hírextra
 A Veszprém megyei városban "kart karba öltve jár a fideszes városi vezetés, illetve a szélsőjobbhoz kötődő szervezetek", és az önkormányzat költségvetéséből is forrásokat biztosítnak nekik - mondta a politikus.

Az országgyűlési képviselő közölte: Németh Árpád (Fidesz-KDNP) polgármester 2006-os hivatalba lépése után azt mondta, átalakítják a civil szervezetek támogatását, azokat a szervezeteket fogják elsősorban támogatni, amelyek a városnak szerintük értéket teremtenek.

Deák Istvánné felidézte: a fideszes többségű önkormányzat május végén hagyta jóvá a pénzügyi bizottság vezetője, Helt Tamás, a Jobbik és a Fidesz támogatásával indult képviselő javaslatát.
Ennek alapján - folytatta a politikus - az évtizedes múlttal rendelkező civil szervezetek, nyugdíjas klubok, karitatív szervezetek 20 ezer és 50 ezer forint közötti támogatásokat kaptak, míg a város vezetésével lojális szervezetek több százezer forintos juttatáshoz jutottak.

A politikus példaként említette az egymillió forinttal támogatott Őrzők Rendje Egyesületet, amely második éve Hun napokat szervez Várpalotán, ahol a fellépők az Egészséges Fejbőr, a Magozott Cseresznye és a Romantikus Erőszak nevű zenekarok. Hozzátette: 500 ezer forintos támogatást kapott a Palotai Turul Társaság, amely a Magyar Gárda várpalotai tagtoborzóját szervezte.

Deák Istvánné közölte: 250 ezer forintot, illetve Helt Tamás képviselői önálló indítványa nyomán kétmillió forintot kapott a Trianon Múzeum Alapítvány. Mint mondta, a képviselői indítvány előterjesztője Szabó Pál Csaba, az alapítvány vezetője volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását