2024. április 20. - Tivadar

Szigorított családi pótlékot szeretnének

A családi pótlék legfeljebb három gyermekig járjon, a többi, megszületendő gyermek esetén adójóváírást, adókedvezményt tartana jónak egyebek mellett a Szerencsi Többcélú Kistérségű Társulás, amely Önkormányzati kezdeményezés társadalmunk jobbá tétele érde
2008. május 27. kedd 06:45 - Hírextra

A szerencsi kistérség tizennyolc településének polgármestere írta alá 50 ezer, a térségben élő ember képviseletében azt a dokumentumot, amelyet hétfőn juttattak el az Országgyűlés elnökének, az aláíró polgármesterek között ott volt Rónavölgyi Endréné, Szerencs MSZP-s országgyűlési képviselője is.

A petíció szerint rossz a jelenlegi családtámogatási rendszer, amely "felgyorsítja és egyre gerjeszti az alacsonyan szocializálódott tömegek népességnövekedését, amely megélhetési formává fejlesztette a gyermekszülést".

A dokumentumot aláíró polgármesterek leszögezik azt is: a rendszeres szociális segélyezésre vonatkozó szabályokat "teljes egészében át kellene gondolni" , hozzátéve: a szociális segély legmagasabb összege és a minimálbér közötti különbség "a munka elkerülésére ösztönöz".

A tizennyolc település polgármestere arra kéri az Országgyűlést, a kormányt, a minisztériumokat, hogy (...) szigorítsa az állam, illetőleg az önkormányzatok által nyújtott "ingyenes pénzhez jutás" - szociális és gyermekjóléti támogatások - feltételeit.

Ugyancsak hétfő hír, hogy közérdekű munkavégzéshez köti a szociális segély folyósítását a Heves megyei Ivád önkormányzata. A helyi szociális rendelet módosítása szerint a jövőben a folyósítás feltétele az is, hogy a segélyezett járassa iskolába iskolás korú gyermekét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon már május 21-én döntés született arról, hogy munkához kötik a szociális segélyek folyósítását. Az ottani rendelet alapján közterületi feladatot kell ellátniuk az érintetteknek és szintén ellenőrzik, hogy járatják-e iskolába, óvodába gyermekeiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását