2024. április 25. - Márk

Kóka gyanús magának?

A Szabad Demokraták Szövetségében erős a gyanú, hogy a tavalyi elnökválasztáson és tisztújításon szabálytalanságok történtek - közölte a Liberális Gazdasági Tanács szombati budapesti ülését követő sajtótájékoztatóján Kóka János.
2008. február 16. szombat 14:28 - Hírextra
A pártelnök vizsgálatot rendelt el az ügyben és annak eredményétől függően kész újra ringbe szállni az elnöki posztért.

A pártelnök hozzátette: sem ő, sem a párt vezetése nem tudja, hogy pontosan mi történt, de nagyon gyanítják, hogy voltak szabálytalanságok.

Közölte: jelenleg annyi látszik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes küldöttei nem szabályosan vettek részt a küldöttgyűlésen és nem szabályszerűen szavaztak. Hozzátette, hogy senki nem tudhatja, hogy ki hogy szavazott és azt sem tudhatják, hogy abból a megyéből kik vettek részt a tisztújításon és hogyha helyettük mások jelentek meg, akkor azok kik, s milyen szándékkal érkeztek.

A pártelnök kedden azonnali vizsgálatot kezdeményezett, amelynek lefolytatásával a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökét, Jüttner Csabát bízta meg.

Jüttner Csabának maximum 30 nap áll a rendelkezésére, hogy ezt lefolytassa és az eredményt a liberálisok ügyvivő testülete, illetve országos tanácsa elé tárja.

Kóka János bejelentette, ha a vizsgálat után az SZDSZ vezető testületeiben bármilyen kétely merül fel a tavalyi választás jogszerűtlenségével kapcsolatban, akkor összehívhatnak egy új küldöttgyűlést és ő készen áll rá, hogy újra ringbe szálljon és megmérettesse magát. Indoklásként elmondta, hogy decemberben könnyű volt lemondania a gazdasági tárca vezetéséről, mert azt gondolta, hogy a pártnak ez az érdeke, így most ugyanolyan könnyű lesz - ha a vizsgálat eredménye úgy hozza - összehívni egy új küldöttgyűlést és vállalnia egy új megmérettetést.
Hozzátette, hogy erről az ügyről a vizsgálat lezárásáig további mondanivalója nincs és a következő hetekben az SZDSZ népszavazási kampányára akar figyelni.

A Liberális Gazdasági Tanács üléséről elmondta, hogy ott a népszavazási kampányban feltett három kérdés gazdasági következményeiről esett szó.

Beszámolója szerint a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével, az első nyolc hónap adatai alapján körülbelül évi húszmilliárd forintnyi többletpénzzel jutna kevesebb a kórházaknak és a háziorvosi rendelőknek. Számításaik szerint egyúttal évi 42 milliárd forinttal csökkenne a gyógyszerkassza bevétele.

A tandíj eltörléséről azt mondta, hogy igazán igazságtalan az a rendszer, ahol a diákok egyik fele költségtérítés ellenében tanul, míg a másik fele egyetlen fillért sem áll saját képzése költségeiből.
Megjegyezte, hogy a szakértők szerint a 105 ezer forintos tandíjat fizető hallgatók hozzájárulása - a képzés valós költségeit tekintve - átlagosan 28 százalékos.

Újságírói kérdésre elmondta, nem tud arról a szombati napilapos információról, hogy Nagyatádon az ÁNTSZ munkatársai hordták volna szét a párt népszavazási kampányanyagait a helyi háziorvosoknak és az ottani kórház járóbeteg-részlegének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gonosz maci
2008. február 16. 14:43
No-no, az egyáltalán nem volt furcsa, hogy az üres teremben többen szavazták rá, mint ahány foglalt szék volt?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását