2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kaposvár polgármestere határolódjon el a Magyar Gárdától

Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, Kaposvár országgyűlési képviselőjeként a Magyar Gárdától való elhatárolódásra szólította fel Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét.
2007. szeptember 29. szombat 21:50 - Hírextra

A szocialista politikus szombaton Kaposváron egy rögtönzött sajtótájékoztatón azt mondta: a sajtóból értesült arról, hogy Kaposvár a napokban otthont adott a Magyar Gárda rendezvényének, amit "rendkívül sajnálatosnak" tart.

Mint mondta, várt néhány napot, mert kíváncsi volt arra, hogy a város vezetése reagál-e erre, illetve, hogy személy szerint Szita Károly elhatárolódik-e ettől, és bejelenti-e azt, hogy milyen intézkedéseket tesz, annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő. "De semmi ilyet nem tett" - mondta Lamperth Mónika.

Hozzátette: sajnálatosnak tartja, hogy Salgótarján, Veszprém és más városok után a kaposváriak nem mondhatják el magunkról büszkén azt, hogy megtettek mindent azért, hogy a szélsőjobb távol maradjon a várostól.

"Én ezért nyilvánosan megszólítom a város polgármesterét, hogy határolódjon el, és mutassa be a nyilvánosságnak, hogy milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy többet a Magyar Gárda ne Kaposváron akarja szervezni a mozgalmát" - fogalmazott Lamperth Mónika.

A Magyar Gárdáról szólva kifejtette: a szervezetet szélsőjobboldalinak tartja, veszélyesnek tartja, amit művelnek, és nagyon szeretné, ha várostól, a megyétől távol maradnának.

Közölte: tiltakozása jeléül nem vesz részt olyan rendezvényeken, amelyet abban a szállodában szerveznek, amely helyet adott a Magyar Gárda rendezvényének.

"Én eddig is elhatárolódtam, és ezt követően is elhatárolódom minden szélsőségtől" - szögezte le Szita Károly (Fidesz) az MTI megkeresésére.

A polgármester egyúttal viszont elvárást fogalmazott meg, éspedig azt, hogy Lamperth Mónika "határolódjon el attól a kormánydöntéstől, amely az ő vezetésével született, mely megkárosította a kaposváriakat azzal, hogy ígéretével ellentétben nem építik meg a 67-es gyorsforgalmi utat Kaposvár és az M7-es között".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását