2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jön a szlovák elnök

A Magyarországi Szlovákok Szövetsége megalakulásának 60. évfordulója alkalmából pénteken Magyarországra látogat Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes - erősítette meg a szlovák TASR hírügynökség jelentését csütörtök este az MTI-nek Gémesi Ferenc
2009. január 23. péntek 06:33 - Hírextra
A TASR hírügynökségnek Caplovic szóvivőjére, Erika Adomovára hivatkozó információját, miszerint a két politikus informális megbeszélést tart a szlovák-magyar viszonyról, a szakállamtitkár nem erősítette meg.

A szlovák hírügynökség beszámolt arról is, hogy Caplovic az Országos Szlovák Önkormányzat és a pilisszentkereszti szlovák kisebbségi önkormányzat képviselőivel áttekinti a Szlovák Ház létesítéséhez adandó pénzügyi támogatás ügyét.

A magyar és a szlovák kormány közös finanszírozásával létesítendő új Szlovák Ház építéséről azt követően született tavaly döntés, hogy a pilisszentkereszti önkormányzat igényt tartott a tulajdonában lévő szlovák kisebbségi önkormányzati irodára, helyette máshol ajánlott fel helyiséget, amelyet azonban a szlovák kisebbség nem fogadott el. A konfliktus zavart okozott a két ország viszonyában is.

A magyar kormány 80 millió forintot ajánlott fel a Szlovák Ház felépítéséhez, a szlovák kormány ugyanekkora összeget ígért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását