2024. március 29. - Auguszta

A humanisták a harmadik helyet szeretnék

A Humanista Párt a harmadik helyért indul a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselőválasztás második fordulójában, február 25-én. A szervezet jelöltje szerint az első forduló eredményei azt igazolták: az embereknek elegük van a korrupt parlamenti pár
2009. január 15. csütörtök 10:44 - Hírextra
Várady Tibor, akit az első fordulóban a megjelent választók 3,7 százaléka támogatott, az MTI-nek csütörtökön azt mondta, hogy jelentős tartalékaik vannak még a kerületben, és "tapintható a fogadókészség egy új, erőszakmentes, a jelenlegi parlamenti pártokat elutasító politikai erőre".
A humanisták négy szavazókörben is harmadikként végeztek a január 11-ei első fordulóban, az egyik helyen önállóan, háromban pedig holtversenyben - emlékeztetett.

Várady Tibor közölte: csak egy olyan politikai erő nyújthat valós megoldást és adhatja vissza a politika hitelét, amely az erőszakmentesség és a sokszínűség tiszteletén alapul.

A párt hétfőn kiadott közleménye szerint "Várady Tibor az egyetlen jelölt, aki következetesen kiáll az emberi jogok mellett: a melegek egyenjogúságáért és a hajléktalan emberek lakhatáshoz való jogáért".

A budapesti 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben azért tartanak időközi képviselőválasztást, mert Gegesy Ferenc lemondott parlamenti mandátumáról.

A választás vasárnapi, első fordulója érvénytelen volt, mert nem jelent meg az urnák előtt a szavazásra jogosultak ötven százaléka. A legtöbb szavazatot Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta (58,6 százalék), a második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett (23,1 százalék), a harmadik a Jobbik képviseletében Szegedi Csanád (8,5 százalék). Negyedik lett John Emese (SZDSZ) 5,2 százalékkal, ötödik Várady Tibor (Humanista Párt) 3,7 százalékkal, míg Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt) a szavazatok 0,8 százalékát szerezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását