2024. április 24. - György

Több pénzt remélnek az önkéntes tűzoltók

A káresemények - tűz, baleset, árvíz - húsz százalékánál a létesítményi és önkéntes tűzoltóságok munkatársai intézkedtek - közölte a szövetség elnöke kedden Pilisszentkereszten országos parancsnoki értekezleten.
2008. december 9. kedd 11:37 - Hírextra
Balog László elmondta: a létesítményi tűzoltóság 600 hivatásos és további ezer önkéntes tagja 126 üzem, gyár, intézmény tűzbiztonsági feladatait látja el. Ehhez a munkához az idén 1,7 milliárd forint jutott a költségvetésből, jövőre pedig kétmilliárd forintra számítanak - tette hozzá.

Ennek az összegnek egy részéből a hivatásos állományt kívánják bővíteni, a jelenlegi létszám ugyanis kevés; 500 új ember felvétele lenne indokolt - húzta alá az elnök. Az idén három új tűzoltóegység kezdte meg a működését az addig fehér foltnak számító körzetekben: Vámosmikolán, Békésen és Gyomaendrődön.

A 2009-es fejlesztési tervek között egyebek mellett húsz tűzoltóautó vásárlása, korszerű védőfelszerelések, légzőkészülékek beszerzése szerepel. Ugyancsak szó van egy új tűzoltólaktanya megépítéséről is - mondta Balog László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását