2024. április 20. - Tivadar

Jogosak a tűzoltók követelései

Bár egyetért a Rendészeti Védegylet Tűzoltó Tagozata a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) követeléseivel, a kilátásba helyezett sztrájktól elhatárolódik; a többi rendelkezésre álló érdekképviseleti formát viszont alkalmazni fogják - közöl
2008. október 10. péntek 10:49 - Hírextra
Mint közleményükben írták, felháborítja a tűzoltókat, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a többi fegyveres és rendvédelmi szervnél ezt megteszik. Álláspontjuk szerint a kormány ingyenmunkára kötelezi a tűzoltókat, mert nem fizeti ki a heti 8 órás túlórájukat, rendezi viszont a vám- és pénzügyőrökét és a rendőrökét is. Mint írják: a tűzoltóknak heti 48 órát kell dolgozniuk, szemben a más munkavállalókra érvényes negyven órával.

A Rendészeti Védegylet közleményében hangsúlyozta: az egyébként jogos igényeknek nem akarnak sztrájkkal érvényt szerezni, mert azt egyrészt tiltja a törvény, másrészt pedig morális károkat okoz a tűzoltóság megítélésében. Ezért a védegylet tűzoltó tagozata elhatárolódik a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) által kilátásba helyezett sztrájktól.

Ugyanakkor a törvény szerint végezhető érdekképviseleti formákat - bíróság, demonstráció, munkavállalói érdekképviselet a hatóságok előtt - alkalmazni fogják - zárul a Rendészeti Védegylet közleménye.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szerdán hozott létre egy sztrájkbizottságot "a hivatásos tűzoltók körében egyre fokozódó elégedetlenség" miatt.

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete közleményben tudatta: egyetértenek és támogatják a HTFSZ-nek a közterületi és veszélyességi pótlékokkal és a hivatásos tűzoltók munkaidejével kapcsolatos követeléseit, azonban a tűzoltók által tartandó sztrájk minden formájától elhatárolódnak, ezért a HTFSZ sztrájkbizottságában sem vesznek részt - írta csütörtöki közleményében Nagy Gábor elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását