2024. április 25. - Márk

Lezárult a Korda Sándor Filmstúdió beruházásának első üteme

A napokban lezárul az etyeki Korda Sándor Filmstúdió létrehozásának első üteme; a teljes komplexum folyamatos átadással az év végére készül el - közölte a Korda Filmstúdió Kft. ügyvezető igazgatója.
2007. április 18. szerda 15:11 - Hírextra
A 91 millió eurós költséggel, összesen 6500 négyzetméter alapterületen felépülő komplexum első üteméhez négy stúdió, valamint műhely- és raktárépületek, kiszolgáló létesítmények tartoznak - mondta Krisán László. Tájékoztatása szerint az év végéig folyamatos átadással készülnek el a II. és III. ütem létesítményei, köztük a világ eddigi legnagyobb stúdiójának számító, 6 ezer négyzetméter alapterületű, 21 méter belmagasságú forgatási helyszín, amely víz alatti felvételekre is alkalmas lesz.

A Korda Sándor Filmstúdió Demján Sándor és Munk Péter üzletember, Andrew Vajna amerikai filmproducer, valamint a Rotschild család befektetésében, kizárólag magántőkéből valósul meg, összesen 39.811 négyzetméteren. Létrehozásának tervét 2004 májusában, a Cannes-i filmfesztiválon jelentették be, az idén februárban pedig már bokréta ünnepet tartottak a helyszínen. Arról, milyen produkciók forgatását tervezik, az ügyvezető igazgató nem kívánt nyilatkozni, a sajtóban megjelent információkat pedig nem óhajtotta kommentálni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását