2024. április 24. - György

Etyekwood kétszeresét húzza fel Demján Moszkvában

Lakóházakon és plazákon kívül filmstúdiót is épít Moszkvában a TriGránit Fejlesztési Zrt. Az orosz főváros mellett megvalósuló stúdió kétszerese lesz az Arcadom által jelenleg épített, 39,8 ezer négyzetméteres etyeki Korda Sándor Filmstúdiónak.
2007. április 2. hétfő 10:36 - Hírextra
A kivitelező ezenkívül Magyarországtól keletre még egy, az etyekinek konkurenciát jelentő, vele közel azonos nagyságú stúdió felépítésére is kapott már megbízást - számol be a Napi Gazdaság.

A Korda stúdió első négy műtermének építése a tervek szerint májusban befejeződik. Az első fázisban, az év végéig hat műterem készülne el folyamatosan, a produkciós irodákkal, öltözőkkel, sminkszobákkal, műhelyekkel és raktárhelyiségekkel együtt összesen mintegy 83 millió euróból. A befektetői kör tagja a TriGránit-elnök Demján Sándor és a producer Andrew G. Vajna mellett a Rotschild-család és Peter Munk magyar származású, kanadai üzletember.

A TriGránit az orosz Gazprombank-Investtel alapított közös cégével már jelen van Moszkvában. Lakásokat, később pedig bevásárlóközpontokkal, irodaházakkal, kulturális létesítményekkel komplett városközpontokat, illetve logisztikai központokat építenének – Moszkva mellett több nagyvárosban, például Krasznodarban –, öt év alatt mintegy 7 milliárd dollár értékben. A hatalmas orosz piac befektetési célpont a TriGránit-csoporthoz tartozó Euroinvest Zrt. számára is, amely három cukorgyár építését tervezi – lapértesülések szerint az első, több mint 200 millió eurós beruházással, Rjazanyban valósul meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását