2024. április 19. - Emma

Új "Ikarust" építettek az elbocsátott dolgozók

Az Ikarus Autóbuszgyár egykori dolgozói megalkottak egy kisméretű, szűk belvárosokban is közlekedni tudó autóbuszt. Kozák Péter, az egyik ötletgazda és kivitelező az InfoRádiónak elmondta: típusbizonyítványt akarnak szerezni a járműnek, amely ezután Magya
2008. április 27. vasárnap 07:51 - Hírextra
Kozák Péter emlékeztetett arra, hogy az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft.-t tavaly év végén bezárták, szinte az összes dolgozót elbocsátották.

Ugyanakkor ez egy meglehetősen innovatív csapat volt, úgy éreztük, hogy tudnánk folytatni; pillanatnyilag egy prototípus készült el - tette hozzá.

A szakember elmondta: a jármű egy midikategóriájú városi autóbusz, 40-45 embert szállíthat. Kialakítása alkalmassá teszi arra, hogy szűk belvárosokban közlekedjen, és mozgáskorlátozottakat is szállíthat.

A további teendőkről Kozák Péter közölte: a busznak először európai szintű típusbizonyítványt kell szerezni, ezzel párhuzamosan megkezdik a marketinget. A hazain kívül elsősorban az Ikarus hagyományos piacain, Görögországban, Norvégiában és Lettországban számítanak eladásokra.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását