2024. március 28. - Gedeon, Johanna

70 millió forint jut a szentesi légi bázisra

A szaktárca az Országos Mentőszolgálaton keresztül 70 millió forintot ad a szentesi légimentő bázis megépítésére - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter hétfőn az Országházban tartott sajtótájékoztatón.
2008. április 14. hétfő 17:09 - Hírextra
A légi mentés fejlesztésének jelentőségére emlékeztetve arról beszélt: már tavaly megszületett a döntés arról, hogy hol legyenek a bázisok.

Mint mondta, a dél-alföldi fejlesztés elmaradása folyamatosan problémákat jelzett, amelyek oka az volt, hogy a lassú uniós finanszírozási eljárás miatt mindeddig nem épülhetett meg a bázis.
Szirbik Imre szentesi polgármester, szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt, várhatóan két hónap alatt kiválasztják a munkálatok kivitelezőjét, amely három hónap, vagy legfeljebb három és fél hónap alatt végezhet a munkával.

Szavai szerint ez azt jelenti, hogy mintegy fél év múlva a Dél-Alföld polgárai is ugyanolyan színvonalú légimentő-szolgáltatással számolhatnak, mint az ország más vidékein élők.

A politikus szólt arról is, a beruházáshoz hiányzó 20-30 millió forintot a térség önkormányzatai adják össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását