2024. április 25. - Márk

"Nagy elismerés" öt magyar bornak

Öt magyar bor kapott úgynevezett „Gran Menzione”, azaz "Nagy Elismerés" kitüntetést Olaszországban, Veronában, a Vinitaly borkiállításon, a borászszakma egyik legrangosabb nemzetközi seregszemléjén - tájékoztatta az MTI-t az egyik díjnyertes c
2008. április 9. szerda 17:14 - Hírextra

Az április első hetében tartott esemény csúcspontja az idén 16. alkalommal megrendezett nemzetközi borverseny volt. Ebben az évben 3669 tételt neveztek a veronai borbírálatra a világ minden tájáról. A 16 kategóriában „Gran Menzione” minősítést - ami a szakemberek szerint a hagyományos borversenyeken aranyéremnek felel meg - kevesebb mint 900 bor kapott. Magyarországról mintegy 30 bort küldtek a megmérettetésre és közülük öt bor Gran Menzione oklevelet kapott.

Gran Menzione kitüntetésben részesült a Varga Pincészet 2006-os Aranymetszés Balatoni Irsai Olivérje, a Bujdosó Pincészet 2006-os késői szüretelésű Traminije, a Szőlőskert Zrt. 2007-es Mátrai Cabernet-Kékfrankos Rozéja, az Ostoros-Novaj Zrt. 2007-es Egri Merlot – Pinot Noir Rozéja és a Pauleczki-Vin Pincészet 2006-os Tokaji Kincsem Cuvée-je.

A Varga Pincészet büszke arra, hogy a cég első nemzetközi borversenyén, amelyen részt vettek, magas elismerést nyertek. Különösen örömtelinek tartják, hogy egy hungarikumfajtát díjazott a zsűri; a Balatoni Irsai Olivér jelenleg is az egyik legkeresettebb termékük külföldön.

A Varga Pincészet borainak és pezsgőinek alapanyagául szolgáló szőlő zömét a balatoni borvidékekről vásárolják fel, de érdekeltséggel bírnak az egri és a tokaji borvidékeken is. Az előzetes adatok szerint a cég múlt évi árbevétele 2,9 milliárd forint körüli volt, ami mintegy 200 millió forinttal volt több az előző évinél.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását