2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyurcsány a Motim Zrt. áramvásárlási kedvezményéről

Gyurcsány Ferenc szerint nincs abban semmi szabálytalan, ha a Magyar Villamos Művek Zrt. üzletpolitikai megfontolásból a legnagyobb zsinórfogyasztóknak valamilyen egységes kedvezményt ad. A miniszterelnök ezt pénteki budapesti nemzetközi sajtótájékoztatój
2008. április 4. péntek 14:17 - Hírextra
Ha a nyár végi leárazáson, akárcsak másoknak, nekem húsz százalékkal olcsóbban adják a fürdőnadrágot, akkor úgy érzem, nem éltem vissza a miniszterelnöki befolyásommal - fogalmazott.
Gyurcsány Ferenc egy hasonló esetre hozott példája szerint azzal sincs semmi baj, ha a MÁV Zrt. ugyanennél a cégnél - mert több tízezer tonna árut fuvaroz egy évben - más tarifát alkalmaz, mint annál, aki csak egy konténert szállít, és közben ugyanezt a kedvezményt megadja bármely más társaságnak, ha ugyanilyen nagy mennyiségben szállíttat.

"Ha bármelyik esetben felmerül a gyanú, hogy valaki visszaélt a befolyásával, az elfogadhatatlan, az nem járja" - hangoztatta ugyanakkor a miniszterelnök.

Mint mondta, az elmúlt években sokfajta vád érte őt, de megalapozottan soha egyszer sem merült fel, hogy cége érdekében vagy bármilyen módon beavatkozna az ügyekbe, privatizációról, támogatásokról akárcsak tárgyalt volna.

"Hozzám ilyen ügyekben nem lehet bejelentkezni, nem az a miniszterelnök vagyok, nem is leszek" - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását