2024. április 18. - Andrea, Ilma

Nálunk már csak a szlovákokat veszik többször hülyére

Magyarországnál több embert csak Szlovákiában vernek át élelmiszerkereskedők; a korrupció hazánkban viszont az európai átlag alatt maradt, a listát e tekintetben Ukrajna vezeti - derül ki a TÁRKI és az European Social Survey 2005-ben végzett felméréséből,
2008. április 2. szerda 17:24 - Hírextra

A 24 országban elvégzett reprezentatív felmérésből kiderül: az 1500 magyarországi válaszadó több, mint 60 százalékával már előfordult, hogy olyan élelmiszert adtak el neki, melynek rosszabb részét csomagolással fedték el; 30 százalék feletti azok száma, akiknek olyan árut adtak el, melyről később kiderült, hogy hibás. Ezzel az eredménnyel Magyarország a második helyet szerezte meg, ennél rosszabb mutatókkal csak Szlovákia rendelkezik.

A felmérésben a kérdőívre válaszolók mintegy 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egy szerelő, vagy javítást végző munkás indokolatlanul magas összeget kért. Szintén 35 százalék körüli azoknak a száma, akiknek egy bank, vagy biztosító nem a számukra legjobb ajánlatot adta.

Mindösszesen öt százalékuktól kért állami, vagy önkormányzati dolgozó szolgáltatásért cserébe szívességet, vagy kenőpénzt - derül ki a felmérésből. Európában a korrupció leginkább Ukrajnában és Szlovákiában érhető tetten, de Csehország és Görögország is a lista felső harmadába tartozik. Magyarország a 24 ország átlaga alatt, a kilencedik a rangsorban.

A felmérést a részt vevő országok mindegyikében azonos időben végezték el összesen 45 ezer ember megkérdezésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását