2024. április 25. - Márk

Ufókról Budapesten

"Egyiptomi ufókról", "nullponti energiáról", az Atlantiszról, "marsbeli növényekről" lesz szó egyebek közt a Kozmikus kihívás - HUFOCON 2008 űr- és ufókutatási kongresszuson, az Ufószövetség és az Ufómagazin közös szombati budapesti rendezvényén.
2008. február 28. csütörtök 23:07 - Hírextra
"Tizenötödik alkalommal rendezzük meg ezt a nagyszabású kongresszust" - tájékoztatta az MTI-t Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője.

Ismertetése szerint minden második évben nemzetközi tanácskozást rendeznek, az idei kongresszus előadógárdája azonban a hazai ufókutatók jeles képviselőiből verbuválódik. A korábbi években főleg tematikus rendezvényeket szerveztek: a tavalyit az úgynevezett rosswelli incidensnek, s a tulajdonképpeni ufókutatás 60. évfordulójának szentelték. Hat évtizede ugyanis, 1947 nyarán Új-Mexikó sivatagának kopár dombjai között valami landolt. Az esetet azóta is rejtély övezi.

"2006-ban az energiakutatásról, a nullponti energiáról beszéltünk, még korábban a vallás és az ufók kapcsolatát taglaltuk. Az idén nincs ilyen központi téma, viszont mindegyiknek szentelünk egy-egy előadást" - közölte Pusztay.

Mint kifejtette, szó esik majd három-négyezer évvel ezelőtti megmagyarázhatatlan jelenségekről, a megalitikus építményekről. "Stonehenge-től a piramisokig egészen napjainkig jó néhány témát feldolgozunk" - mondta.

A főszerkesztő érdekességként kiemelte Sós Tibor szegedi ufókutató A szemtanúk hitelessége című előadását, amelyben elsősorban katonai és polgári pilóták, rendőrök ufóészleléseit ismerteti.

"Ez azért érdekes, mert hivatásos katonák, rendőrök általában óvakodnak ilyesmiről beszélni" - hangsúlyozta. Tájékoztatása szerit Gál Ferenc "tiltott találmányokról" beszél, például a nullponti energiával kapcsolatos kutatásokról.

"Vannak, akik azt mondják, hogy a kozmoszból igenis lehet elektromosságot leszívni, tehát igazából olyan találmányokról, amelyeket részben Magyarországon, részben a világban az elmúlt években próbáltak kikísérletezni egy környezetbarát természetes energiaforrást keresve, kis túlzással örökmozgót építeni. Vannak már napelemek, szélvitorlák, ám akadnak olyanok, akik azt állítják, hogy bizonyos eszközökkel, berendezésekkel magából a levegőből, az éterből is lehet ilyen energiát nyerni" - mondta Pusztay Sándor.

Két előadás is foglalkozik "a múltbéli utazásra vivő regressziós hipnózissal". Takács Zoltán az Idegenek című előadásában a regressziós hipnózis jegyzőkönyvei alapján arról beszél, hogy a jövevények mely fajtáival találkozhattak az érintettek, Czanik Csaba az ufóészleléseiket vizsgálja.
"Kisfaludy György arról beszél majd, hogy naprendszerünk bolygóin, egyebek közt a Marson milyen fajta élet, milyen növények képzelhetők el annak ellenére, hogy napjaink űrkutatása és csillagászata szerint ennek lehetősége gyakorlatilag kizárt. Nemere István író a múltba megy vissza az Atlantisz és az ufók című előadásában. Létezett-e a Mu-földrész, s ha igen, akkor valamilyen természeti katasztrófa miatt pusztult-e el" - összegezte Pusztay.

Ismertetése szerint két előadás foglalkozik az energiagömbökkel - az egyiptomi ufókkal. Kalmár János és Tóth László "nagy Egyiptom-kutatók", akik évente egyszer-kétszer megfordulnak a közel-keleti országban, különböző módon foglalkoznak a megmagyarázhatatlan jelenségekkel.
"Mindkettőnek sikerült a piramisok belsejében különböző energiagömb-felvételeket készíteni. Sokan állítják, hogy a piramisok belsejében valamilyen különös energia jelenlétét tapasztalták. Mind a ketten egymástól függetlenül a piramisok energiháztartásával, energiarendszerével foglalkoznak, azzal, hogy ez a különleges energia az építés során képződött, vagy az építmény alakja hozta-e létre" - mondta Pusztay.

Az egésznapos konferenciára az Újpesti gyermek- és Ifjúsági Házban (Budapest, IV. István út 17-19.) kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását