2024. április 25. - Márk

Pro Cultura Hungarica kitüntetés

Pro Cultura Hungarica kitüntetést kap Arnaldo Dante Marianacci, a budapesti Olasz Kultúrintézet leköszönő igazgatója - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) kedden az MTI-vel. Az elismerést A szobrász Michelangelo című fotókiállítás megnyit
2008. február 26. kedd 15:42 - Hírextra

A közleményben az OKM sajtóirodája emlékeztetett arra, hogy a Pro Cultura Hungarica díj a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében, valamint a magyar nemzet és más nemzetek művelődési kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szerzett külföldi állampolgárok részére adományozható.

A távozó igazgató, Arnaldo Dante Marianacci sokszorosan rászolgált erre a kitüntetésre, mert a nagy múltú Olasz Kultúrintézetet odaadással vezette, és számos, a magyar-olasz kapcsolatokat meghatározó rendezvénnyel gazdagította - mutatott rá a szaktárca indoklásában.

Arnaldo Dante Marianacci kedden este veheti át a kitüntetést, A szobrász Michelangelo című kiállítás megnyitóján. A március 20-ig látható tárlaton Michelangelo legfontosabb szobrászati remekműveit ismerheti meg közelebbről a magyar közönség Aurelio Amendola neves olasz fotóművész képein keresztül.

Arnaldo Dante Marianacci 2003 májusa óta vezeti az intézetet - idézte fel az MTI érdeklődésére Moravcsik Andrea, az intézmény sajtóreferense, megjegyezve, hogy az olasz kultúrdiplomaták maximum 4, kivételes esetekben 5 évig maradhatnak kiküldetésben.

Hozzátette: a leköszönő igazgató mandátuma lejártát követően Bécsben folytatja munkáját. Az új igazgató, Salvatore Ettorre Rómából, az olasz külügyminisztériumból érkezik néhány hét múlva.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását