2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az aszpirin jót tesz a virágoknak

Hamarosan megjelennek az első tavaszi virágok, néhány praktikával tovább gyönyörködhetünk bennük. Nemsokára itt a tavasz. Ebben az évszakban nemcsak a meleg napsugarak, de a színes virágok megjelenése is nagyon jó hatással van az emberekre. A tavasz közel
2008. február 18. hétfő 19:26 - Hírextra
- Hagyományos tavaszi virágok közé soroljuk a tulipánt, nárciszt, fréziát és a jácintot. Ezek a virágok intenzív illatukkal, és színeikkel teszik jobbá az emberek közérzetét. Vágott formában sajnos csupán csak egy hét az élettartamuk. Viszont, ha teszünk a vázába egy aszpirint illetve egy kis hipót, akkor tovább gyönyörködhetünk bennük. Ha azonban cserepes virággal szeretnénk színesíteni otthonunkat, tökéletes választás a szellőrózsa, amely hasonló a pipacshoz, földbeültetett változata a krókusz, amely sárga és lila színben pompázik ebben az évszakban.

Mariann szerint nem kizárt, hogy akár már karácsonykor élvezzük az otthonunkban a nárcisz illatát.

- A hagymákat ültessük el 15-ös cserepekbe, úgy, hogy a felső harmadukat ne takarja föld. Tartsuk száraz, meleg helyen, amíg a hajtások meg nem jelennek. A virágbimbók megjelenésekor ritkábban öntözzük, ezzel meghosszabbíthatjuk a virágzás idejét. Nagyon divatos, ha a tavaszi virágokat csoportosan ültetjük el például egy kaspóba.

Sőt, ma már lehet kapni úgynevezett speciális hajtató vázát, amivel még egyszerűbb a ’’virágtermesztés’’.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását