2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Védegylet közleménye

A múlt héten a Védegylet feljelentése nyomán BRFK különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a terézvárosi Hunyadi tér átalakítását célzó szindikátusi szerződés megkötése kapc
2008. február 5. kedd 13:15 - Hírextra
A szerződést, amely a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal szerint is sértette az államháztartási és önkormányzati törvényt, az önkormányzat deklaráltan a civilek (Kincsünk a Piac Hunyadi tér, Nagymező Utcaiak Érdekvédő Egyesülete, Lakók és Lakásbérlők Egyesülete, Ifjú Humanisták, Levegő Munkacsoport, Védegylet) határozott fellépése nyomán sürgősen felbontotta. "A törvényszegés a Hunyadi térrel kapcsolatos szerződés megkötésekor megtörtént. Elmaradt a kötelező a versenytárgyalás, törvényellenesen adták el a vagyonkezelői jogot. A büntetőeljárás arra fog választ adni, hogy mindezekkel megvalósult-e a hűtlen kezelés bűncselekménye, vagy annak kisérlete" - mondta Várady Tibor, a Védegylet jogásza. A terézvárosi önkormányzat a Hunyadi téri szerződést avval az Amelus Kft-vel kötötte, amely az Andrássy út 21-es számú ház megvételével kapcsolatában szerepelt először a terézvárosi botrányok sorozatában. Az Andrássy út 21. eladását 2007-ben elsőfokon, többek között a pályáztatás elmulasztása miatt, a bíróság törvénysértőnek minősítette.

Kiadó: Védegylet Egyesület
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását