2024. április 25. - Márk

Lennon és az ufók

A Beatles békehimnuszát sugározza az űrbe a NASA hétfőn az Accross the Universe című dal negyven évvel ezelőtti felvételének tiszteletére. A hivatalt egy Beatles-rajongó győzte meg arról, hogy a Beatles-szám biztos jobban feldobja majd az alieneket, mint
2008. február 5. kedd 07:19 - Hírextra
A tervek szerint a NASA közép-európai idő szerint hétfőn éjfélkor indítja útnak a slágert, amelyet egyenesen a Földtől 431 fényévnyi távolságra található Sarkcsillag, azaz a Polaris felé sugároznak. A dal másodpercenként 186 ezer mérföldes sebességgel szeli majd az űrt.

A szervezők felszólították a világ Beatles-szerető közönségét, hogy a sugárzással egyidejűleg játsszák ők is az Accross the Universe-t, hogy ebben az egységes harmóniában egyesüljön a Föld és az univerzum.

Paul McCartney, a Beatles egykori tagja a következő szavakkal gratulált az űrhivatalnak: "Csodálatos! Bravó, NASA! Küldjék el szeretetemet az alieneknek. Üdvözlettel: Paul".

Yoko Ono, John Lennon özvegye a kezdeményezést egyenesen egy új korszak kezdetének nevezte, "amelyben majd a világegyetem milliónyi bolygójával fogunk kommunikálni" - idézte a BBC hírszolgálata.

A rajongók a www.acrosstheuniverseday.com honlapon követhetik nyomon az eseményt, amellyel egy füst alatt a NASA is megünnepli fennállásának 50. évfordulóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását