2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Látogatható lesz a "magyar Maginot-vonal"

Feltárják és a jövőben turistaútvonal kialakításával szeretnék látogathatóvá tenni Magyarország déli határszakaszának 1951-1955 között épült védelmi rendszerét - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
2008. január 28. hétfő 10:45 - Hírextra

Holló József, a Hadtörténeti Múzeum főigazgatója elmondta: a 630 kilométer hosszan épült, 1.500 beton lőállást, tankcsapdákat, harcálláspontokat magába foglaló és 270 zászlóaljnak helyet biztosító "magyar Maginot-vonal" a Tito vezette Jugoszlávia felől érkező esetleges támadás kivédésére készült.
Bár az eredeti terveknek csak a negyven százaléka valósult meg, a beruházás így is az ország akkori éves költségvetésének a harmadába, hétmilliárd forintba került.

Az altábornagy beszámolt arról, hogy Baranyában és Zalában már végeztek a feltárással, de a munkát tovább folytatják annak érdekében, hogy az emberek minél többet tudhassanak az 1950-es években a térségben zajlott eseményekről. A távlati cél az, hogy a védrendszert turistaútvonallal összekötik, így a hadi építmények látogathatóvá válnak - olvasható a baranyai napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását