2024. április 25. - Márk

Válság a Mexikói Atlétikai Szövetségben

A Mexikói Atlétikai Szövetségben uralkodó viszonyok miatt befejezi pályafutását Ana Guevara a női 400 méteres síkfutás 2003-as világbajnoka. A mindössze 30 éves sztár fél éve jelezte először, hogy csak akkor szerepel a pekingi olimpián, ha hazájában válto
2008. január 17. csütörtök 07:11 - Hírextra

A sprinter elsősorban Mariano Lara elnök lemondását követelte.

"Hat hónapja tettem szóvá először, hogy új elnökre és vezetőségre van szükség, ám nem változott semmi. Ilyen körülmények között nem képviselhetem hazámat a játékokon" - nyilatkozta szerdán Guevara, aki a tavaly augusztusi oszakai világbajnokságon. "Csalódott vagyok, hogy senki sem tett semmit, de talán most többen ráébrednek, hogy tarthatatlan a helyzet."

A Mexikóban kis túlzással nemzeti hősnek tartott futó a tavaly augusztusi oszakai világbajnokságon is kemény szavakkal illette hazája sportági vezetőit, mert állítása szerint egyáltalán nem támogatták versenyzőik felkészülését, sőt, még egységes melegítőruhát sem tudtak biztosítani számukra.

Guevara első komoly sikerét az 1999-es Pánamerikai Játékokon érte el, ahol megnyerte a 400-at, ezt követően a 2000-es sydneyi olimpián az ötödik helyet szerezte meg, majd egy évvel később az edmontoni világbajnokságon már felállhatott a dobogó harmadik fokára. 2002-ben a Golden League-sorozatban remekelt, megnyerte a fődíjat, karrierje legjobb éve mégis 2003 volt, amikor szenzációs, 48.89 mp-es idővel győzött a párizsi szabadtéri vb-n, illetve ismét aranyérmes lett a Pánamerikai Játékokon.

Az athéni olimpiára mindezek ellenére - többek között sérülései miatt - nem első számú esélyesként érkezett, s noha jól futott, 49.56-tal "csak" második lett a bahamai Tonique Williams-Darling (49.41 mp) mögött. Egy évre rá újra bronzérmet szerzett a vb-n, míg tavaly hosszú sérülés után visszatérve sorozatban harmadszor is pánamerikai bajnok lett, a világbajnokságon pedig negyedikként ért célba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását