2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bemutatkozás 8 városban, 65 szakkal

Nyolc városban, 65 szakkal mutatkozik be a Nyugat-magyarországi Egyetem az új év első heteiben. A januári roadshow új a vonása a könnyed, vidám hangvétel, amelyről a rendezvény szóvivője, Litkai Gergely humorista gondoskodik - mondta Faragó Sándor rektor
2008. január 2. szerda 13:14 - Hírextra

A humor azonban nem szorítja háttérbe a program informatív jellegét, hiszen az a cél, hogy minél több fiatal ismerje meg azokat a továbbtanulási lehetőségeket, melyeket a soproni központú egyetem nyújt - hangsúlyozta az öt városban, tíz karon, közel 20 ezer hallgatót oktató intézmény vezetője
Arról is szeretnénk meggyőzni a régióban élő leendő hallgatókat, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem karai Sopronban, Győrött, Mosonmagyaróváron, Szombathelyen és Székesfehérváron a magas színvonalú képzésnek olyan széles választékát kínálják, mint a fővárosi felsőoktatási intézmények - mondta a rektor.

Így például képeznek erdő-, faipari és vadgazda mérnököket, infomatikusokat, közgazdászokat, környezet-, és természetvédőket, tanárokat, szociálpedagógusokat, formatervezőket, idegenforgalmi és agrárszakembereket, birtokrendezőket.

A széles oktatási skála révén el szeretnénk érni, hogy a nyugat-dunántúli térség tehetséges ifjúsága saját régiójában járjon be sikeres életpályát, s tudását szűkebb hazájában kamatoztassa - mutatott rá a rektor.

Faragó Sándor közölte: a felsőoktatási intézmény akkreditációja megtörtént, ez jelzésértékű: az egyetem falai között zajló oktató-kutató munka színvonalát mutatja.

A bemutatkozó tájékoztatókat, az egyetemi karoknak otthont adó városokon kívül, Tatán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását