2024. április 25. - Márk

A tűzoltó csókja szerencsét hoz

Aki tűzoltóval csókolódzik szilveszterkor, annak szerencséje lesz az új évben - állítja Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője, aki maga is tűzoltó.
2007. december 31. hétfő 14:37 - Hírextra

A színésznők körében az a hiedelem, hogy aki tűzoltóval vált csókot szilveszterkor, annak szerencséje lesz, például jó szerepeket kap a következő évben.

A babona a két világháború közti Pesten is széles körben dívott.  Mint Dobson Tibor elmondta: az 1990-es évek elejéig volt színházi tűzoltó Magyarországon, feladata pedig az volt, hogy az előadások alatt vigyázza a teátrumot, de a hiedelemnek köszönhetően szilveszter napján más szerepben is feltűnhetett.

Dobson Tibor maga is volt színházi tűzoltó, de szilveszteri produkcióiról nem kívánt részleteket közölni az MTI-vel.

A szóvivő megjegyezte: mértékadó megfigyelések szerint a tűzoltók körében nincs ellenérzés a hagyománnyal szemben, de azt is hangsúlyozta, hogy a tűzoltó szilveszteri csókja kizárólag csak a nőknek hoz szerencsét.

Dobson Tibor kérdésre válaszolva hozzáfűzte, nincsenek megbízható adatok arra vonatkozóan, mi történik akkor, ha két tűzoltó vált csókot szilveszter napján, azt viszont bárki könnyedén beláthatja, hogy azok a nők, akikből tűzoltófeleség lesz, valósággal "megfogták az isten lábát".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását