2024. április 19. - Emma

Botrányba fulladt MÁV Start sajtótájékoztató

Biztonsági okokra hivatkozva leszállította az utasok egyharmadát Hegyeshalomnál szombaton fél tizenegy körül az osztrák jegyvizsgáló a Liszt Ferenc Eurocity vonatról. A vonatot körülbelül 150 ember kényszerült elhagyni. Ők egy későbbi személyvonattal érke
2007. december 15. szombat 15:18 - Hírextra
A vonaton egyébként egy vagonnyi újságíró is utazott, mert a MÁV Start a vasúti utazással kapcsolatos sajtótájékoztatót tartott, amit egy bécsi kirándulással kötöttek egybe.Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a magyar vasúttársaság magyarázatot fog kérni az osztrák vasúttól. Azt, hogy az utasok élnek-e valamilyen jogorvoslati lehetőséggel, még nem tudni. Az osztrák kalauz azért szállított le az utasok közül körülbelül 150-200 embert, mert nem vállalta a felelősséget a vonat és az utasok biztonságáért, amíg túl sokan utaznak a szerelvényen. Azt mondta, a tömött vonat nem léphet be Ausztriába. 2007-ig nem történt hasonló eset, azonban a schengeni csatlakozás kapcsán az Osztrák Állami Vasútnál a jegyvizsgálókra több felelősség hárult, egyebek mellett az ő felelősségük az utasok biztonsága is. Ebben az évben volt már hasonló eset: a Sziget fesztiválról elutazók közül szállíttattak le az osztrákok egy vonatról embereket.

A vonaton egyébként több tucat újságíró és a magyar vasúttársaság képviselői is ott voltak, mert a MÁV Start egy bécsi kirándulással egybekötött sajtótájékoztatót tartott a menetrendekkel, kedvezményekkel, a vasúti utazással kapcsolatban. A leszállított utasok később egy személyvonattal mentek tovább Bécsbe. Ez a vonat egyébként másik pályaudvarra érkezett meg, mint a Liszt Ferenc. A Liszt Ferenc Eurocity is 75 perces késéssel futott be Bécsbe. A magyar vasúttársaság magyarázatot fog kérni az osztrákoktól, hogyan lehetséges, hogy fizető utasokat leszállítanak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását